Higlova za B92: „Još nisam svesna“

Srpska plivačica Nađa Higl, posle osvajanja titule svetske prvakinje, rekla je u izjavi za B92 da još uvek nije svesna kakav uspeh je postigla.

Izvor: B92

Petak, 31.07.2009.

22:44

Default images

„Tek za nekih pet dana biću svesna šta se dogodilo“, rekla je Higlova za B92. Svetska prvakinja je izjavila da joj je prvobitni cilj bio da uđe u polufinale i da posle ulaska u finale nije očekivala da će osvojiti medalju. Higlova je dodala i da je srećna što je bila inspiracija Miloradu Čaviću za obaranje svetskog rekorda.

Najbolja srpska plivačica je izjavila da je pre svega očekivala da uđe u polufinale i da joj je cilj u finalu bio da popravi svoj najbolji rezultat.

Meni je prvo cilj bio da uđem u polufinale. Nakon toga, kada sam videla koliko mogu, mislili smo možda mogu i u finale. Kada sam ušla u finale, nismo išli na medalju, razmišljala sam o tome samo da otplivam svoj najbolji rezultat. To je na kraju bilo dovoljno da budem prva. Ubrzavala sam do kraja, nisam posustajala, išla sam srcem i uspela sam“, rekla je Nađa Higl.

Higlova je izjavila da je srećna što je svom kolegi iz reprezentacije, Miloradu Čaviću, bila inspiracija za trku u kojoj je postavio novi svetski rekord. Čavić je odmah posle trke izjavio kako je njegov rekord nebitan posle onoga što je Nađa Higl postigla nekoliko minuta pre njega.

Ne mislim da je njegov svetski rekord nebitan. Mislim da je za nekog plivača zaista najveći uspeh da postigne svetski rekord i drago mi je što sam ga inspirisala za tako nešto“, rekla je Higlova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: