Petak, 31.07.2009.

22:44

Higlova za B92: „Još nisam svesna“

Srpska plivačica Nađa Higl, posle osvajanja <a href="http://www.b92.net/sport/na_vodi/plivanje.php?yyyy=2009&amp;mm=07&amp;dd=31&amp;nav_id=374241" class="text-link" target= "_blank">titule svetske prvakinje</a>, rekla je u izjavi za B92 da još uvek nije svesna kakav uspeh je postigla.

Izvor: B92

Higlova za B92: „Još nisam svesna“ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

128 Komentari

Sortiraj po:

Србин без "ић"

pre 14 godina

Шта баљезгају овде појединци? Говере да цурица од оца Драгана и мајке Снежане није Српкиња!?
Срам ВАС било расисти и фашисти! Зар је битно шта је, НАША ЈЕ!!!

BakiNBG

pre 14 godina

Pitam se da li bi Seseljev bazen odgovarao Cavicu... Ne verujem, jer nije naucio da pliva u bazenu sa morskom vodom. Higl nema sanse, nije cista srpkinja. Da li Obraz i 1389 priznaju ove pobede?

Milos

pre 14 godina

a komentar na HRT prilikom dodeljivanja medalja: ....ovo je primer kako se ne treba plivati takticki... ma neka puknu od muke, kolko su ljubomorni, a posle su srbi nacionalisti.....

Бамбалић

pre 14 godina

Раздрао сам се кад си освојила злато и то док је жена спавала... замало да ме остави! Али све ти је опроштено :)

anja bgd

pre 14 godina

Bila ssi neprikosnovena, bila si sjajna. uzivancija je bilo te gledati kako grabis do zlata, svaka ti cast, jos jedno hvala ti, naterala si mi suze na oci i obradovala celu naciju, bravo junakinjo

Boki

pre 14 godina

Bravo devojcice!svaka cast kapa dole!samo jedan dobronamerni savet:ako zelis medalju u Londonu na Olimpijadi,zasto ne i zlatnu,idi iz ove zabokrecine i mulja nazalost zvanog Srbija.Uspes li u tome bice jos puno zlatnih medalja

srbin

pre 14 godina

ajmo sada dezurne patriote ...bljujte Vash redovni repertoar o nepobedivim talentovanim Srbima koji pokazuju svetu ko su i sta su. Pa kad izbljujete regularni repertoar zapitajte se bar nekad nad time sto pricate, zgadite se jednom za svagda sami sebi i RADUJTE se Nadjinom vanserijskom uspehu. Ona je shampionka i morala je da guta knedle dok je slushala na pobednickom postolju one rasistichke i fashistichke stihove o "srpskom rodu, kralju i ekskluzivitetu "srpskog" RODA i njegovog "intimnog" odnosa sa Bogom. Ovakvi dogadjaji najbolje demantuju sve nacionalisticke baljezgarije koje decenijama slusamo od "mudrih" intelektualaca, "otaca" nacije i slicne fukare koja je unazadila Srbiju kako niko i nikada nije.

luban

pre 14 godina

Nema reci da se opise osecaj koji budi uspeh Higlove,koji je uvek isti i cini svakog pojedinca u Srbiji radosnim,ponosnim u meri da vecini krenu suze kad neki od nasih sportista ostvari rezultat na nekom velikom takcmicenju.Svima njima osim doceka na koji svi moramo otici jer to su vise nego zasluzili drzava mora obezbediti uslove za trning, svim talentovanim sportistima d jer se sada kitmo kao drzava uspesima koje su pojedinci i entuzijati samostalno ostvarili uz muke koje oni samo znaju. Dosta je vise da se svega napred navedenog sete iz vlasti tek kad uspeh dodje, ulozite u maldost u buducnost stvarno a ne na recima pre uspeha jer treba pomoci entuzijastima,medju koje i sebe skromno ubrajam,koji su anonimni i rade besplatno i na kojima u sustini pociva sportu u Srbiji a najveca su baza iz koje stasaju Svetski prvaci Poput Higlove! Jos jednom svaka cast porodici Higl sto je ucinina Srbiju srecnom nadam se da ce se Srbija adekvatno oduziti njima.

Milanm

pre 14 godina

Secam se pre dve godine kako su NAdja, Milica, Cavic i kompanija vredno trenirali u Knjazevcu, igrom slucaja proveo sam tamo 7 dana, plivao sa bazenima, a oni su imali fantasticne uslove za rad i trening...
bravo nadja, vredno si radila i zasluzila si ovo, mnogo pre, ali tvoje vreme tek dolazi...
Veliki poljubac...

Miki

pre 14 godina

Vrijeme je da Srbija pokaze da je ozbiljna zemlja i da zarad nase omladine pocne adekvatno nagradjivati sportiste koji promovisu drzavu na najbolji moguci nacin. Ako politicari imaju ogromne penzije i kada napuste skupstinu to se isto moze dati i onima koji su to vise zasluzili. Vrijeme je da se i omladini pokaze da se nagradjuje uspjeh u nauci, sportu, kulturi. Vrijeme je da sklonimo djecu iz kafica i da ta djeca mogu vidjeti svjetlo na kraju tunela.

Skeptik

pre 14 godina

Moj ti je savet draga Nadjo, uzmi pare i bezi odavde. Bilo koja normalna i sredjena drzava na svetu ima da ti plate milione dolara samo da se takmicis za njih a ovi nasi samo "stap i kanap". Zato idi dok si mlada i zivi zivotom kojim zasluzujes jer ova zemlja ne zasluzuje divne i skromne ljude poput tebe nego razne Arkane, Seselje, Vucenice... Oni mogu da imaju i vile i privatne bazene i plazma televizore a ti u dvosobnom stanu sa TV od 30 cm. Spasavaj se odavde!

plivati srcem

pre 14 godina

Moras biti svesna, i trebalo bi da budes svesna, jer je ovo sto si uradila krupnije i vece, i svima nama znacajnije utoliko sto nije ocekivano, sto ti to niko nije trazio, sto si svojom snagom i talentom uradila, a seti se samo kako su nas mnogi "velikani" poput Stojakovica i gomile drugih kosarkasa, Natase Janic, Bojana Krkica, izneverili kada se od njih puno ocekivalo i cak molilo!!!

vesna

pre 14 godina

Ljudi, docekajmo Cavica i Nadju kako zasluzuju! Molim sve javen televizije da objave datum i vreme dolaska nasih zlatnih plivaca! Cavic je izjavio da sanja docek, ispunimo mu taj san! Valjda ima nekog dezurnog u gradskoj skupstini ko moze da mu otkljuca terasu!

Odusevljena

pre 14 godina

Sjedim inog, gledam trku i upijam svaku rijec komentatra... Nadje je okrenula 5-6, Nadje ubrzava... O, Boze, da li je to moguce....Ja kontam, cura mozda osvoji bronzu, kad ono... Nadja PRVA! Skacem od srece... Dodjela medalja, kamera zumira kapu sa natpisom SRBIJA, a komentator ce: Kamerman, imas pice od mene...Neprocjenjivo! Posle Nadje ide Cavke i Lendjer, aaaaaaaaa koja je to uzivancija! Na kraju mogu samo da kazem, sinoc je predivno biti SRPKINJA i zajedn sa Nadjom slusati Boze pravde!

Milos

pre 14 godina

Bravo Nađa, bravo, bravo! Ostao sam bez teksta!!!

Hvala ti, želim ti još puno zlata, verujemo u tebe...

P.S. mi smo oduševljeni, valjda za državu nisi previše mlada da dobiješ stipendiju.

Pod hitno jedan normalan bazen da naši junaci mogu da treniraju na miru u Beogradu.

pinkerton

pre 14 godina

Pa šta je ovo?! Gdje ste se sad nju našli?! :)))
A još i ludi Čavić koji je očito isplanirao ići ispod 50 sekundi :)))
Alo ljudi, pa skupit ćete 4 zlatne medalje na ovom prvenstvu!!!
Bogami, fasciniran sam :)))
Respect from ZG :)

slavica

pre 14 godina

BRAVOOOOOOOOOOO!!!

Kakvao trka, kakvo plivanje...

moja cerka , suprug i ja , svo troje u suzama sa skokom do plafona i velikim BRAVO, SVAKA CAST u trenutku kada si stigla na cilj.

wanja

pre 14 godina

bravo nadja...sada ti zasluzujes najvecu paznju...a ne cavic...:/...koji je vec dugooo gooodina u vrhu...mada i ovo sto si ti uradila je super...ja ne osporavam tvoj rezultat nego kazem da nije ni cavic za zanemarivasnje...:)

Rajo Niksic

pre 14 godina

Nadja hvala ti za sve radosti (barem polovini Crne Gore) koje si nam uz vaterpolite i Cavica donijela! Veliki pozdrav iz Crne Gore

pablito

pre 14 godina

Kako bi tek plivala i koji bi to bio plucni kapacitet da nije iz Panceva.
Bravo Nadja, ne obaziri se na ove dezurne tapsace po ramenima,plivaj i uzivaj!Sve najbolje!

РАЗБИЛА ИХ ЈЕ СВЕ

pre 14 godina

Браво!За велике победе у финалима поред тактике,снаге и технике потребно је и СРЦЕ!Није исто пливати на тренингу,у четвртфиналу,полуфиналу,на мањим такмичењима и у финалу светског првенства!

vasa

pre 14 godina

Mislim da jos nisi svesna sta si uradila za svakog gradjanina ove zemlje. HVALA TI MNOGO.Sta jos treba da se desi, da u ovoj drzavi NE MOZE da se ponovi da neko odlucuje ko ce da trenira u nekom bazenu. Ko je taj ko joj nije dozvolio da trenira u Pancevu? Voleo bih da politicari citaju ove komentare. Da nadlezni u drzavi pocnu da ciste sportske saveze od ljudi koji misle samo na svoje dzepove. Bilo bi tu posla za pojedine nadlezne institucije, prevashodno MUP. Jos jednom HVALA NADJA.

Vlada

pre 14 godina

Ovo bi moglo da bude potstrek za budućnost plivanja u Srbiji.Ministarstvo bi moglo da obezbedi dodatna sredstva za kvalitetniji trening tokom cele godine.I ne samo Nađi.Koliko ima potencijala u ovoj zemlji.I Čovke je imao uslove,ali u SAD,pa je sada najbolji.Predlog vladi:ako je preostao neki stančić posle predhodne vlade,ustupite ga Nađi,zaslužila je za ovu zemlju.To se odnosi i za sve ostale koji ostvare ovakav uspeh.O stipendiji i da ne govorimo,podrazumeva se.Bravo,Nađa!!!

Dusan

pre 14 godina

Ma nisam ni ja, jos ne mogu da se oporavim od velikog uzbudjenja i soka. Ne secam se kada sam bio toliko odusevljen i radostan zbog uspeha nekog naseg sportiste, izmamila si mi i suze. Neka te sreca prati u nastavku karijere, talenta i znanja imas, a danas smo videli da da verujes u sebe i da si najjaaca kada je najpotrebnije. Samo napred Nadja i hvala ti.

Srecko

pre 14 godina

Svaka cast za zlato, dokaz da i snovi postaju java uz naporan rad i odricanje. Samo hrabro, srcem i voljom. Hvala ti, preslatka si, i idemo dalje, na svetski rekord. VOLIMO TEEEEEEEEEE NADJAAAAAAAA

todos

pre 14 godina

NAĐA, priredila si nam nezaboravno veče. Veliko HVALA, i što nisi otišla odavde. Valjda će Srbija znati da ceni ovaj tvoj uspeh.

Nindza

pre 14 godina

Pogledao sam snimak na youtube-u, i sad zalim sto nisam gledao uzivo.
Ono je...ne znam, stvarno je bilo epski.
Jos na kraju ono iskreno iznenadjenje kad je videla rezultat...predivno.
Za ono sto su plivaci ucinili za poslednjih godinu dana, treba im dici spomenik. I pravi bazen za treninge.

Bata Djora Sr.

pre 14 godina

Srbija je nekako uvek bila u raskoraku izmedju fantasticnih mogucnosti pojedinica i ispodprosecnosti politicara koji te mogucnosti nisu umeli ili nisu hteli da prepoznaju i promovisu.
Dzaba vam gospodo na vlasti oznake drzavna tajna na dokumentima o lobiranju i astronomske sume koje za to izdvajate jer je ovakva reklama za Srbiju koju su napravili Nadja Higl i Cavic neprocenjiva. Dok vi izdvajate pare za razne gluposti od tog supertajnog lobiranja preko milionceta za siledziju Cavic je morao sa slemom da pliva na Tasu da ne bi nastrado ako mu se krov obrusi na glavu tokom treninga. Pretpostavljam da za malu Higl niko nije ni cuo do ovog svetskog prvenstva, ali smo uredno bombardovani Kursadzijama, obavestenjima da ce se nastaviti snimanje serije Selo gori, a baba se ceslja i ostalim gadostima koje nam serviraju nasi TV kanali od kojih neke moramo i da placamo.
Na zalost, ovde vazi pravilo " u se i u svoje kljuse ", pa dokle doguras i Nadja je dogurala do krova sveta, Cavic je takodje blizu. Dve osobe koje predstavljaju prave srpske heroje. Jednostavno oni su ni iz cega stvorili nesto, mnogim navijacima naterali suze na oci i na pravi nacin ih ucinili ponosnima sto su iz Srbije.
Politicari ako imaju i trunke morala, mogli bi da posalju samo pismene cestitke a preskoce slikanja i tapsanja po ramenu. Na taj nacin bi i oni ugrabili neki pozitivan poen.
Nadji od srca sve cestitke. Ti si nas Roki.

Starlight

pre 14 godina

I nije svesna... Evo dela teksta iz Reutersa pod nazivom Higl and Gyurta add romance to damaged worlds:
Nadja Higl and Daniel Gyurta produced shock 200 meter breaststroke victories on Friday to show that fairytales were still possible at a swimming world championships dogged by the controversy over hi-tech suits.

Serbia's Higl came from nowhere to seize gold in the women's final after American Olympic champion Rebecca Soni had gone off like a torpedo only to burn out before the wall.

Unlike most of the finals this week in Rome, there was no world record for Higl, just the knowledge she had beaten the best and deserved her title.

"I came to Rome hoping to reach the semi-final, then I got into the final and I won the gold medal. It's a dream and I still can't believe it," she told reporters after bagging a first ever female swimming world championship gold for Serbia. Jos jednom, hvala ti Nadja

Ej Bre

pre 14 godina

Bitno je da je Kostunica podelio 300 stanova koje kakvoj bagri, a ovim divnim mladim sportistima ne daju nista! DAjte stan za Cavu i Nadju!

nikol dž. femija

pre 14 godina

ČESTITKE NAĐI ! Čestitke majci SNEŽANI i ocu DRAGANU!

Naša Nađa ne samo da je zlatna svetksa šampionka VEĆ JE i EVROPSKA REKORDERKA !!

Kao da se zaboravlja na taj rekord Evrope,a iza nje su ostale takve evropske plivačke velesile kao što su predstavnice Nemačke, Rusije, Engleske, Mađarske, Italije, Francuske...

Ali kao što je rekla Nađina majka Snežana snovi se ostvaruju kada ste vredni,uporni,hrabri,imate cilj,verujete da je ostvarenje cilja moguće, KADA DATE SVE OD SEBE onda se svi udruže da baš vi pobedite, jer dali ste sve od sebe a Bog samo to i traži, dati sve u granicama svojih mogućnosti. NAĐA JE TO URADILA i uspela !!! I TO i TE KAKO USPELA !!!

A Čavić je još jednom dao besplatnu lekciju o tome kako biti i ostati ČOVEK ! Iskreno je rekao šta misli jer ovo i jeste veći uspeh JER PRVI PUT U ISTORIJI ne samo srpskog VEĆ SVETSKOG PLIVANJA svetska šampionka i evropska rekorderka DOLAZI IZ SRBIJE !!! Čavić je već bio i svetski šampion i svetski rekorder, a ovo je sada prvi put i Nađi i Srbiji kada je žensko plivanje u pitanju. Čavić je pokazao nesebičnost,iskreno radovanje, iskrenost...tako jednostavno a za većinu više nego teško! Nadam se da će Miloradu i sutra Nađa biti inspiracija i da će biti na tribinama da ga bodri!

ZAISTA neopisivo veliki uspeh Srbije i RAZLOZI ZA SLAVLJE I VELIČANJE srpskog sporta i nacije, što naš ČAVIĆ KOJI DOLAZI IZ bogatog i moćnog američkog sveta dobro zna, PA SE TAKO I PONAŠA i pokazuje ostalim srpskim sportistima kako se voli i kako se bori za svoju zemlju, a i KAKVE IZJAVE TREBA DAVATI o svojoj zemlji, jer plivanje je VELIKI i MOĆAN BAZIČNI SPORT koji je medijski vrlo zastupljen u svetu velikih sila, to je sport u kojem se lome koplja jer biti prvi plivač je veliki uspeh zemlje pošto je simbolika pobede u plivanju više nego važna.

GALENCE

pre 14 godina

Nadja hvala ti! Napokon sam bitan sto sam Srbin! Hajde sada ministri, vlado i ostali pokazite se, posle slikanja naravno! Dosta vise cestitki, uradite nesto konkretno za ove ljude. Heeej! Prvak sveta u plivanju iz Srbije!!!

Wogy

pre 14 godina

Briljantan uspeh...ovo niko nije ocekivao zato i jeste najlepsa prica ovog takmicenja. Kakva sportiskinja, kakvo ponasanje nakon trke, njeni roditelji zasluzuju isto ZLATNU medalju...ponasanje i vaspitanje dolaze od kuce. Jedino i najvece razocarenje na kraju trke...pa gde su "takozvane super zvezde" da izraze cestitke novoj svetskoj prvakinji...samo jedna i to nakon pola minuta (Jukic iz Austrije) prilazi i cestita...mozda Nadja ne pripada samozvanom krugu "jedna od devojaka" iz "slobodnog zapadnog plivackog sveta" i zato je sjaj njene zlatne medalje dosao i do najudaljenijeg dela ljubitelja plivackog sporta. Ovaj uspeh a narocito ne opisiva skromnost nase plivacice traba da bude zelja, podstrek i cilj svih buducih sportista i ne samo plivaca. Cuvena Australska plivacica a sada televiziska reporterka Nikol Stivenson nakon trke je izjavila: "Ova slika ce ostati vecita uspomena u secanju kako se ponasa pravi, istinski sampion...i dalje nastavlja da za nju ovo nije bas veliko iznenadjenje...Higl je bila druga na nedavnom Univerzitetskom prvenstvu u Beogradu...samo je nastavila njen meteorski uspon velikim radom i naravno talentom". Na kraju Nadja hvala na suzama radosnicama, hvala tvojim roditeljima i celokupnom trenerskom timu i pratecem osoblju.

nik

pre 14 godina

Svaka cast. Pretesko je uspeti u bilo cemu biti najbolji na svetu, a posebno u individualnim sportovima. Sam(a) sa stopericom i po ceo dan u krug i sve sam radis nemas saigraca da te pokrije, da ispravi ako pogresis itd. Neverovatna volja i upornost su potrebni za ovakve uspehe svaka cast jos jednom.

Vanja

pre 14 godina

Bravo za Nadju!!! Svaka cast!!! Samo se nadam da ce nadlezni u ovoj drzavi imati sluha i finansijski podrzati ovu curicu, da joj obezbede pristojne uslove za rad i neku stipendiju jer ona to zasluzuje.

Marko

pre 14 godina

Molim Vas da i ubuduce svaki uspeh nasih sportista, mladih naucnika, talenata iz razlicitih oblasti postavite na prvo mesto kao udarnu vest. Sve ostalo sto se tice nasih propalih politicara nikoga vise ne zanima.

dejan

pre 14 godina

Svaka cast, Nadja... Kad nisi svesna da si pobedila, kako ces tek biti svesna koliko smo ponosni na tebe...
A sled je bilo ovakav:
Prvo smo saznali za tvoje ime (negde u novinama, na dnu strane)...
Onda smo saznali da znas da plivas...
Pa smo videli da si lepa...
Culi da si i brza...
Videli da si najbrza...
A uz sve to shvatamo i da si pametna...
(To sto sve ovo nije islo nekim drugacijim redom nije tvoja krivica, vec onih koji nam pumpaju glave trecerazrednim fudbalom vec danima, kao i onih ''glavonja'' koji vazda imaju preca posla...)
Svaka cast, Nadja, ali od srca...!!!
Sve najbolje...

Radan Dragutin

pre 14 godina

Cijenjena damo, od srca čestitam osvajanje zlatne medalje. Potekle su mi suze radosnice dok sam gledao Tvoje lice puno dječijih pjegica. Slušao sam našu himnu, a imao sam utisak da tada nisi bila svjesna uspjeha. Srećno djevojko!

Pančevac

pre 14 godina

SVAKA ČAST!
Naravno najviše čestitki samoj Nadji ali samo par napomena:
1.Trenira je rodjeni brat koji je zanemario svoju plivačku karijeru(bio je državi rekorder),i posvetio se trnerskom pozivu da bi pomogao sestri da uspe
2.jedinu pravu podršku(finansijsku , moralnu...)
imala je i ima samo i jedino od roditelja(osim priprema za Univerzijadu od ministarstva za sport itd.)
3.grad Pančevo i njegovi čelnici , godinama unazad joj nedozvoljavaju da trenir u 25metarskom bazenu. Šta više, ona je tražila samo jednu traku a ne ceo bazen
4.Zbig svega toga trenira u Kruševcu(?)(HVALA)
5.Njen plivački klub čine:
Nadja-takmičar
brat-trener(SVAKA ČAST MAJSTORE)
mama-ekonom i
tata-sve osale funkcije po potrebi
CELOJ PORODICI HIGL SVE ČESTITKE I SVAKA VAM ČAST !!!
Ovo je zbog svega navedenog SAMO VAŠ I JEDINO VAŠ VELIKI USPEH (A NE MAJKE SRBIJE , PREDSEDNIKA , MINISTARA...)
Stidim se što je to u ovoj Srbiji tako a ujedno sam ponosan što Vas poznajem i znam kroz što ste sve prolazili.Sada Vas već naravno svi svojataju i tapšu po ramenu a zaboraviće Vas čim Vam okrenu ledja !
PUNO VAM HVALA , VIDIMO SE !!!

tomislav nikolić

pre 14 godina

Plakao sam od sreće i oduševljenja gledajući kako "mala" Nadja osvaja veliku-zlatnu medalju za svoju malu državu Srbiju.Ovako sretan bio sam i kada je Djurdja Bjedov osvojila zlatnu medalju na OI u Meksiku, pa je na pobedničkom postolju bila kao pravi heroj izmedju amerikanke Višman i ruskinje Prozumenščikove.Tada je slavila cela Jugoslavija a Djurdjicu je u Splitu dočekalo više od sto hiljada splićana.Obećali su joj kule i gradove da bi na kraju od svih tih silnih obećanja dobila na poklon peć na ugalj od rudnika Banovići.Nadam se da će Nadja proći bolje od Djurdjice, barem što se obećanja tiče.Sretno neka ti je mala princezo iz Pančeva.

Zoran

pre 14 godina

nemogu da verujem. Ovo je zaista fenomenalno. Sve cestitke nadji od srca. cavicu i nasim delfinima puno puno srece u finale.
Cudna smo mi sportska nacija, kao u proslost i danasnjice kada dobijamo osecaj da nam trenutno naj omiljeni sport, u tom slucaju tenis, pada u popularnost, otvara nam se novi hype oko jedne nove sportske discipline.

pozdrav iz nemacke

Grobar_Toronto

pre 14 godina

Devojka je citavoj naciji danas podarila suze radosnice...ostao sam bez teksta,sa suzama gledajuci zavrsetak trke.Moram da uputim i svoje licno nezadovoljstvo i razocarenje ogromnom broju srpskih medija i stampi, koji su proteklih meseci napisali jedva nekoliko recenica o ovoj fantasticnoj devojci.I da nije ostvarila ovako fantastican rezultat,smatram da je od nas svih zasluzila mnogo vise.Bravo devojko,zelim ti od srca jos mnogo uspeha i medalja u buducnosti!

iz evrope

pre 14 godina

Cestitke nasim sportistima u Rimu,posebno Nadji!!!Ne secam se kada sam zadnji put srce bilo puno posle uspeha nekog naseg sportiste.Svaka cast Nadja!!!Nasa nesposobna vlast prvo sto treba da uradi je da omoguci najbolje moguce uslove(pokriveni olimpijski bazen ) za vrhunski trening sadasnjih i buducih sampiona.A ne slikanja i obecanja!!!Da li ce se naci neko pametan u Srbiji ko je na vlasti i umesto u svoj dzep ili svoje partije odvojiti para za poboljsanje uslova,a o tajkunima necu ni trositi reci sve velike patriote koji zute banke nisu odvojili za razvoj sporta.Pa u proslosti bogati su zavestavali crkve i manastire ,a ovi danasnji mogli bi sportske objekte.Da nam deca budu sportisti (imamo gene) a ne da budu narkomani i piajndure !!!Prterah ,ali eto i mene Nadja inspirisala i ohrabrila da napisem sta mislim.Hvala Nadja i puno srece u buducnosti!!!

djole

pre 14 godina

Dolazim kuci,kacim se na net da vidim kako je Cavic prosao u polufinalu,kad ono: Nadja Higl osvojila zlato!!...zaista divno, super je sro nam se ovakve stvari desavaju u ovom sportu..nisam ni verovao iskreno da Nadja moze i do finala..svaka cast i sve najlepse...:)

Marko Vujovic

pre 14 godina

Svaka cast ovoj devojci.
Samo bih zamolio nase politicare,kada se Higlova vrati u nasu zemlju da ne pojure svi da se slikaju pored nje.Ova devojka je najmanje zasluzila da joj se dodeli stan najmanje od 50m2,i stipendija od 1000 evra mesecno.To je nesto najmanje sto ova nasa zemlja moze da uradi za nju.Poruka za politicare manje slikanja,vec pocnite da ispunjavate ono sto obecavate nasim sportistima.

Konstantinopoljac

pre 14 godina

Ma polako, tek ce biti titula, ovo je samo pocetak :)

A gospoda iz Vlade bi trebali da finansijski pomognu veliku sampionku!

ludodsrece

pre 14 godina

Vristao sam od srece Nadja, kakva je to bila senzacija, veliku radost si nam pricinila Nadja. Zelim ti svu srecu i nezaboravan docek u Srbiji. Naadja, heroiina, Srbiiiija

asdfg

pre 14 godina

Bravo Nadja!
Ali imali smo i malo sportske srece: Sony(koja je na kraju zavrsila sa drvenom medaljom) je preforsirala, isplivala je poslednjih 50m za 40s, tvoja trka je takticki bila savrsena (35-36s na 50m), znala si koliko mozes i toliko si i "vukla", isla si na svoj najbolji rezultat.
Trka me neverovatno podseca na Bjedov iz '60ih na olimpijadi ili na Pajkic u Splitu '90. Realno, tvoje vreme je bilo cetvrto ili peto, ali se dogodilo nesto cudno, kao u atletici, postoji i Finis!
Hvala ti mnogo, mnogo, mnogo!
Veliki pozdrav.

Comaz

pre 14 godina

Bravo Nadja , ti si ponos citave nacije kojoj ova tvoja velicanstvena pobeda vraca osmeh na lice , hvala ti zbog toga simpaticni delfincicu.

Marko Vujovic

pre 14 godina

Svaka cast ovoj devojci.
Samo bih zamolio nase politicare,kada se Higlova vrati u nasu zemlju da ne pojure svi da se slikaju pored nje.Ova devojka je najmanje zasluzila da joj se dodeli stan najmanje od 50m2,i stipendija od 1000 evra mesecno.To je nesto najmanje sto ova nasa zemlja moze da uradi za nju.Poruka za politicare manje slikanja,vec pocnite da ispunjavate ono sto obecavate nasim sportistima.

ludodsrece

pre 14 godina

Vristao sam od srece Nadja, kakva je to bila senzacija, veliku radost si nam pricinila Nadja. Zelim ti svu srecu i nezaboravan docek u Srbiji. Naadja, heroiina, Srbiiiija

Pančevac

pre 14 godina

SVAKA ČAST!
Naravno najviše čestitki samoj Nadji ali samo par napomena:
1.Trenira je rodjeni brat koji je zanemario svoju plivačku karijeru(bio je državi rekorder),i posvetio se trnerskom pozivu da bi pomogao sestri da uspe
2.jedinu pravu podršku(finansijsku , moralnu...)
imala je i ima samo i jedino od roditelja(osim priprema za Univerzijadu od ministarstva za sport itd.)
3.grad Pančevo i njegovi čelnici , godinama unazad joj nedozvoljavaju da trenir u 25metarskom bazenu. Šta više, ona je tražila samo jednu traku a ne ceo bazen
4.Zbig svega toga trenira u Kruševcu(?)(HVALA)
5.Njen plivački klub čine:
Nadja-takmičar
brat-trener(SVAKA ČAST MAJSTORE)
mama-ekonom i
tata-sve osale funkcije po potrebi
CELOJ PORODICI HIGL SVE ČESTITKE I SVAKA VAM ČAST !!!
Ovo je zbog svega navedenog SAMO VAŠ I JEDINO VAŠ VELIKI USPEH (A NE MAJKE SRBIJE , PREDSEDNIKA , MINISTARA...)
Stidim se što je to u ovoj Srbiji tako a ujedno sam ponosan što Vas poznajem i znam kroz što ste sve prolazili.Sada Vas već naravno svi svojataju i tapšu po ramenu a zaboraviće Vas čim Vam okrenu ledja !
PUNO VAM HVALA , VIDIMO SE !!!

asdfg

pre 14 godina

Bravo Nadja!
Ali imali smo i malo sportske srece: Sony(koja je na kraju zavrsila sa drvenom medaljom) je preforsirala, isplivala je poslednjih 50m za 40s, tvoja trka je takticki bila savrsena (35-36s na 50m), znala si koliko mozes i toliko si i "vukla", isla si na svoj najbolji rezultat.
Trka me neverovatno podseca na Bjedov iz '60ih na olimpijadi ili na Pajkic u Splitu '90. Realno, tvoje vreme je bilo cetvrto ili peto, ali se dogodilo nesto cudno, kao u atletici, postoji i Finis!
Hvala ti mnogo, mnogo, mnogo!
Veliki pozdrav.

Comaz

pre 14 godina

Bravo Nadja , ti si ponos citave nacije kojoj ova tvoja velicanstvena pobeda vraca osmeh na lice , hvala ti zbog toga simpaticni delfincicu.

Konstantinopoljac

pre 14 godina

Ma polako, tek ce biti titula, ovo je samo pocetak :)

A gospoda iz Vlade bi trebali da finansijski pomognu veliku sampionku!

Bata Djora Sr.

pre 14 godina

Srbija je nekako uvek bila u raskoraku izmedju fantasticnih mogucnosti pojedinica i ispodprosecnosti politicara koji te mogucnosti nisu umeli ili nisu hteli da prepoznaju i promovisu.
Dzaba vam gospodo na vlasti oznake drzavna tajna na dokumentima o lobiranju i astronomske sume koje za to izdvajate jer je ovakva reklama za Srbiju koju su napravili Nadja Higl i Cavic neprocenjiva. Dok vi izdvajate pare za razne gluposti od tog supertajnog lobiranja preko milionceta za siledziju Cavic je morao sa slemom da pliva na Tasu da ne bi nastrado ako mu se krov obrusi na glavu tokom treninga. Pretpostavljam da za malu Higl niko nije ni cuo do ovog svetskog prvenstva, ali smo uredno bombardovani Kursadzijama, obavestenjima da ce se nastaviti snimanje serije Selo gori, a baba se ceslja i ostalim gadostima koje nam serviraju nasi TV kanali od kojih neke moramo i da placamo.
Na zalost, ovde vazi pravilo " u se i u svoje kljuse ", pa dokle doguras i Nadja je dogurala do krova sveta, Cavic je takodje blizu. Dve osobe koje predstavljaju prave srpske heroje. Jednostavno oni su ni iz cega stvorili nesto, mnogim navijacima naterali suze na oci i na pravi nacin ih ucinili ponosnima sto su iz Srbije.
Politicari ako imaju i trunke morala, mogli bi da posalju samo pismene cestitke a preskoce slikanja i tapsanja po ramenu. Na taj nacin bi i oni ugrabili neki pozitivan poen.
Nadji od srca sve cestitke. Ti si nas Roki.

nikol dž. femija

pre 14 godina

ČESTITKE NAĐI ! Čestitke majci SNEŽANI i ocu DRAGANU!

Naša Nađa ne samo da je zlatna svetksa šampionka VEĆ JE i EVROPSKA REKORDERKA !!

Kao da se zaboravlja na taj rekord Evrope,a iza nje su ostale takve evropske plivačke velesile kao što su predstavnice Nemačke, Rusije, Engleske, Mađarske, Italije, Francuske...

Ali kao što je rekla Nađina majka Snežana snovi se ostvaruju kada ste vredni,uporni,hrabri,imate cilj,verujete da je ostvarenje cilja moguće, KADA DATE SVE OD SEBE onda se svi udruže da baš vi pobedite, jer dali ste sve od sebe a Bog samo to i traži, dati sve u granicama svojih mogućnosti. NAĐA JE TO URADILA i uspela !!! I TO i TE KAKO USPELA !!!

A Čavić je još jednom dao besplatnu lekciju o tome kako biti i ostati ČOVEK ! Iskreno je rekao šta misli jer ovo i jeste veći uspeh JER PRVI PUT U ISTORIJI ne samo srpskog VEĆ SVETSKOG PLIVANJA svetska šampionka i evropska rekorderka DOLAZI IZ SRBIJE !!! Čavić je već bio i svetski šampion i svetski rekorder, a ovo je sada prvi put i Nađi i Srbiji kada je žensko plivanje u pitanju. Čavić je pokazao nesebičnost,iskreno radovanje, iskrenost...tako jednostavno a za većinu više nego teško! Nadam se da će Miloradu i sutra Nađa biti inspiracija i da će biti na tribinama da ga bodri!

ZAISTA neopisivo veliki uspeh Srbije i RAZLOZI ZA SLAVLJE I VELIČANJE srpskog sporta i nacije, što naš ČAVIĆ KOJI DOLAZI IZ bogatog i moćnog američkog sveta dobro zna, PA SE TAKO I PONAŠA i pokazuje ostalim srpskim sportistima kako se voli i kako se bori za svoju zemlju, a i KAKVE IZJAVE TREBA DAVATI o svojoj zemlji, jer plivanje je VELIKI i MOĆAN BAZIČNI SPORT koji je medijski vrlo zastupljen u svetu velikih sila, to je sport u kojem se lome koplja jer biti prvi plivač je veliki uspeh zemlje pošto je simbolika pobede u plivanju više nego važna.

Ej Bre

pre 14 godina

Bitno je da je Kostunica podelio 300 stanova koje kakvoj bagri, a ovim divnim mladim sportistima ne daju nista! DAjte stan za Cavu i Nadju!

dejan

pre 14 godina

Svaka cast, Nadja... Kad nisi svesna da si pobedila, kako ces tek biti svesna koliko smo ponosni na tebe...
A sled je bilo ovakav:
Prvo smo saznali za tvoje ime (negde u novinama, na dnu strane)...
Onda smo saznali da znas da plivas...
Pa smo videli da si lepa...
Culi da si i brza...
Videli da si najbrza...
A uz sve to shvatamo i da si pametna...
(To sto sve ovo nije islo nekim drugacijim redom nije tvoja krivica, vec onih koji nam pumpaju glave trecerazrednim fudbalom vec danima, kao i onih ''glavonja'' koji vazda imaju preca posla...)
Svaka cast, Nadja, ali od srca...!!!
Sve najbolje...

Marko

pre 14 godina

Molim Vas da i ubuduce svaki uspeh nasih sportista, mladih naucnika, talenata iz razlicitih oblasti postavite na prvo mesto kao udarnu vest. Sve ostalo sto se tice nasih propalih politicara nikoga vise ne zanima.

tomislav nikolić

pre 14 godina

Plakao sam od sreće i oduševljenja gledajući kako "mala" Nadja osvaja veliku-zlatnu medalju za svoju malu državu Srbiju.Ovako sretan bio sam i kada je Djurdja Bjedov osvojila zlatnu medalju na OI u Meksiku, pa je na pobedničkom postolju bila kao pravi heroj izmedju amerikanke Višman i ruskinje Prozumenščikove.Tada je slavila cela Jugoslavija a Djurdjicu je u Splitu dočekalo više od sto hiljada splićana.Obećali su joj kule i gradove da bi na kraju od svih tih silnih obećanja dobila na poklon peć na ugalj od rudnika Banovići.Nadam se da će Nadja proći bolje od Djurdjice, barem što se obećanja tiče.Sretno neka ti je mala princezo iz Pančeva.

Wogy

pre 14 godina

Briljantan uspeh...ovo niko nije ocekivao zato i jeste najlepsa prica ovog takmicenja. Kakva sportiskinja, kakvo ponasanje nakon trke, njeni roditelji zasluzuju isto ZLATNU medalju...ponasanje i vaspitanje dolaze od kuce. Jedino i najvece razocarenje na kraju trke...pa gde su "takozvane super zvezde" da izraze cestitke novoj svetskoj prvakinji...samo jedna i to nakon pola minuta (Jukic iz Austrije) prilazi i cestita...mozda Nadja ne pripada samozvanom krugu "jedna od devojaka" iz "slobodnog zapadnog plivackog sveta" i zato je sjaj njene zlatne medalje dosao i do najudaljenijeg dela ljubitelja plivackog sporta. Ovaj uspeh a narocito ne opisiva skromnost nase plivacice traba da bude zelja, podstrek i cilj svih buducih sportista i ne samo plivaca. Cuvena Australska plivacica a sada televiziska reporterka Nikol Stivenson nakon trke je izjavila: "Ova slika ce ostati vecita uspomena u secanju kako se ponasa pravi, istinski sampion...i dalje nastavlja da za nju ovo nije bas veliko iznenadjenje...Higl je bila druga na nedavnom Univerzitetskom prvenstvu u Beogradu...samo je nastavila njen meteorski uspon velikim radom i naravno talentom". Na kraju Nadja hvala na suzama radosnicama, hvala tvojim roditeljima i celokupnom trenerskom timu i pratecem osoblju.

iz evrope

pre 14 godina

Cestitke nasim sportistima u Rimu,posebno Nadji!!!Ne secam se kada sam zadnji put srce bilo puno posle uspeha nekog naseg sportiste.Svaka cast Nadja!!!Nasa nesposobna vlast prvo sto treba da uradi je da omoguci najbolje moguce uslove(pokriveni olimpijski bazen ) za vrhunski trening sadasnjih i buducih sampiona.A ne slikanja i obecanja!!!Da li ce se naci neko pametan u Srbiji ko je na vlasti i umesto u svoj dzep ili svoje partije odvojiti para za poboljsanje uslova,a o tajkunima necu ni trositi reci sve velike patriote koji zute banke nisu odvojili za razvoj sporta.Pa u proslosti bogati su zavestavali crkve i manastire ,a ovi danasnji mogli bi sportske objekte.Da nam deca budu sportisti (imamo gene) a ne da budu narkomani i piajndure !!!Prterah ,ali eto i mene Nadja inspirisala i ohrabrila da napisem sta mislim.Hvala Nadja i puno srece u buducnosti!!!

Rajo Niksic

pre 14 godina

Nadja hvala ti za sve radosti (barem polovini Crne Gore) koje si nam uz vaterpolite i Cavica donijela! Veliki pozdrav iz Crne Gore

Starlight

pre 14 godina

I nije svesna... Evo dela teksta iz Reutersa pod nazivom Higl and Gyurta add romance to damaged worlds:
Nadja Higl and Daniel Gyurta produced shock 200 meter breaststroke victories on Friday to show that fairytales were still possible at a swimming world championships dogged by the controversy over hi-tech suits.

Serbia's Higl came from nowhere to seize gold in the women's final after American Olympic champion Rebecca Soni had gone off like a torpedo only to burn out before the wall.

Unlike most of the finals this week in Rome, there was no world record for Higl, just the knowledge she had beaten the best and deserved her title.

"I came to Rome hoping to reach the semi-final, then I got into the final and I won the gold medal. It's a dream and I still can't believe it," she told reporters after bagging a first ever female swimming world championship gold for Serbia. Jos jednom, hvala ti Nadja

GALENCE

pre 14 godina

Nadja hvala ti! Napokon sam bitan sto sam Srbin! Hajde sada ministri, vlado i ostali pokazite se, posle slikanja naravno! Dosta vise cestitki, uradite nesto konkretno za ove ljude. Heeej! Prvak sveta u plivanju iz Srbije!!!

pinkerton

pre 14 godina

Pa šta je ovo?! Gdje ste se sad nju našli?! :)))
A još i ludi Čavić koji je očito isplanirao ići ispod 50 sekundi :)))
Alo ljudi, pa skupit ćete 4 zlatne medalje na ovom prvenstvu!!!
Bogami, fasciniran sam :)))
Respect from ZG :)

Radan Dragutin

pre 14 godina

Cijenjena damo, od srca čestitam osvajanje zlatne medalje. Potekle su mi suze radosnice dok sam gledao Tvoje lice puno dječijih pjegica. Slušao sam našu himnu, a imao sam utisak da tada nisi bila svjesna uspjeha. Srećno djevojko!

Nindza

pre 14 godina

Pogledao sam snimak na youtube-u, i sad zalim sto nisam gledao uzivo.
Ono je...ne znam, stvarno je bilo epski.
Jos na kraju ono iskreno iznenadjenje kad je videla rezultat...predivno.
Za ono sto su plivaci ucinili za poslednjih godinu dana, treba im dici spomenik. I pravi bazen za treninge.

vasa

pre 14 godina

Mislim da jos nisi svesna sta si uradila za svakog gradjanina ove zemlje. HVALA TI MNOGO.Sta jos treba da se desi, da u ovoj drzavi NE MOZE da se ponovi da neko odlucuje ko ce da trenira u nekom bazenu. Ko je taj ko joj nije dozvolio da trenira u Pancevu? Voleo bih da politicari citaju ove komentare. Da nadlezni u drzavi pocnu da ciste sportske saveze od ljudi koji misle samo na svoje dzepove. Bilo bi tu posla za pojedine nadlezne institucije, prevashodno MUP. Jos jednom HVALA NADJA.

Vanja

pre 14 godina

Bravo za Nadju!!! Svaka cast!!! Samo se nadam da ce nadlezni u ovoj drzavi imati sluha i finansijski podrzati ovu curicu, da joj obezbede pristojne uslove za rad i neku stipendiju jer ona to zasluzuje.

djole

pre 14 godina

Dolazim kuci,kacim se na net da vidim kako je Cavic prosao u polufinalu,kad ono: Nadja Higl osvojila zlato!!...zaista divno, super je sro nam se ovakve stvari desavaju u ovom sportu..nisam ni verovao iskreno da Nadja moze i do finala..svaka cast i sve najlepse...:)

Dusan

pre 14 godina

Ma nisam ni ja, jos ne mogu da se oporavim od velikog uzbudjenja i soka. Ne secam se kada sam bio toliko odusevljen i radostan zbog uspeha nekog naseg sportiste, izmamila si mi i suze. Neka te sreca prati u nastavku karijere, talenta i znanja imas, a danas smo videli da da verujes u sebe i da si najjaaca kada je najpotrebnije. Samo napred Nadja i hvala ti.

srbin

pre 14 godina

ajmo sada dezurne patriote ...bljujte Vash redovni repertoar o nepobedivim talentovanim Srbima koji pokazuju svetu ko su i sta su. Pa kad izbljujete regularni repertoar zapitajte se bar nekad nad time sto pricate, zgadite se jednom za svagda sami sebi i RADUJTE se Nadjinom vanserijskom uspehu. Ona je shampionka i morala je da guta knedle dok je slushala na pobednickom postolju one rasistichke i fashistichke stihove o "srpskom rodu, kralju i ekskluzivitetu "srpskog" RODA i njegovog "intimnog" odnosa sa Bogom. Ovakvi dogadjaji najbolje demantuju sve nacionalisticke baljezgarije koje decenijama slusamo od "mudrih" intelektualaca, "otaca" nacije i slicne fukare koja je unazadila Srbiju kako niko i nikada nije.

Grobar_Toronto

pre 14 godina

Devojka je citavoj naciji danas podarila suze radosnice...ostao sam bez teksta,sa suzama gledajuci zavrsetak trke.Moram da uputim i svoje licno nezadovoljstvo i razocarenje ogromnom broju srpskih medija i stampi, koji su proteklih meseci napisali jedva nekoliko recenica o ovoj fantasticnoj devojci.I da nije ostvarila ovako fantastican rezultat,smatram da je od nas svih zasluzila mnogo vise.Bravo devojko,zelim ti od srca jos mnogo uspeha i medalja u buducnosti!

Odusevljena

pre 14 godina

Sjedim inog, gledam trku i upijam svaku rijec komentatra... Nadje je okrenula 5-6, Nadje ubrzava... O, Boze, da li je to moguce....Ja kontam, cura mozda osvoji bronzu, kad ono... Nadja PRVA! Skacem od srece... Dodjela medalja, kamera zumira kapu sa natpisom SRBIJA, a komentator ce: Kamerman, imas pice od mene...Neprocjenjivo! Posle Nadje ide Cavke i Lendjer, aaaaaaaaa koja je to uzivancija! Na kraju mogu samo da kazem, sinoc je predivno biti SRPKINJA i zajedn sa Nadjom slusati Boze pravde!

pablito

pre 14 godina

Kako bi tek plivala i koji bi to bio plucni kapacitet da nije iz Panceva.
Bravo Nadja, ne obaziri se na ove dezurne tapsace po ramenima,plivaj i uzivaj!Sve najbolje!

nik

pre 14 godina

Svaka cast. Pretesko je uspeti u bilo cemu biti najbolji na svetu, a posebno u individualnim sportovima. Sam(a) sa stopericom i po ceo dan u krug i sve sam radis nemas saigraca da te pokrije, da ispravi ako pogresis itd. Neverovatna volja i upornost su potrebni za ovakve uspehe svaka cast jos jednom.

todos

pre 14 godina

NAĐA, priredila si nam nezaboravno veče. Veliko HVALA, i što nisi otišla odavde. Valjda će Srbija znati da ceni ovaj tvoj uspeh.

РАЗБИЛА ИХ ЈЕ СВЕ

pre 14 godina

Браво!За велике победе у финалима поред тактике,снаге и технике потребно је и СРЦЕ!Није исто пливати на тренингу,у четвртфиналу,полуфиналу,на мањим такмичењима и у финалу светског првенства!

Skeptik

pre 14 godina

Moj ti je savet draga Nadjo, uzmi pare i bezi odavde. Bilo koja normalna i sredjena drzava na svetu ima da ti plate milione dolara samo da se takmicis za njih a ovi nasi samo "stap i kanap". Zato idi dok si mlada i zivi zivotom kojim zasluzujes jer ova zemlja ne zasluzuje divne i skromne ljude poput tebe nego razne Arkane, Seselje, Vucenice... Oni mogu da imaju i vile i privatne bazene i plazma televizore a ti u dvosobnom stanu sa TV od 30 cm. Spasavaj se odavde!

Srecko

pre 14 godina

Svaka cast za zlato, dokaz da i snovi postaju java uz naporan rad i odricanje. Samo hrabro, srcem i voljom. Hvala ti, preslatka si, i idemo dalje, na svetski rekord. VOLIMO TEEEEEEEEEE NADJAAAAAAAA

Vlada

pre 14 godina

Ovo bi moglo da bude potstrek za budućnost plivanja u Srbiji.Ministarstvo bi moglo da obezbedi dodatna sredstva za kvalitetniji trening tokom cele godine.I ne samo Nađi.Koliko ima potencijala u ovoj zemlji.I Čovke je imao uslove,ali u SAD,pa je sada najbolji.Predlog vladi:ako je preostao neki stančić posle predhodne vlade,ustupite ga Nađi,zaslužila je za ovu zemlju.To se odnosi i za sve ostale koji ostvare ovakav uspeh.O stipendiji i da ne govorimo,podrazumeva se.Bravo,Nađa!!!

vesna

pre 14 godina

Ljudi, docekajmo Cavica i Nadju kako zasluzuju! Molim sve javen televizije da objave datum i vreme dolaska nasih zlatnih plivaca! Cavic je izjavio da sanja docek, ispunimo mu taj san! Valjda ima nekog dezurnog u gradskoj skupstini ko moze da mu otkljuca terasu!

Zoran

pre 14 godina

nemogu da verujem. Ovo je zaista fenomenalno. Sve cestitke nadji od srca. cavicu i nasim delfinima puno puno srece u finale.
Cudna smo mi sportska nacija, kao u proslost i danasnjice kada dobijamo osecaj da nam trenutno naj omiljeni sport, u tom slucaju tenis, pada u popularnost, otvara nam se novi hype oko jedne nove sportske discipline.

pozdrav iz nemacke

slavica

pre 14 godina

BRAVOOOOOOOOOOO!!!

Kakvao trka, kakvo plivanje...

moja cerka , suprug i ja , svo troje u suzama sa skokom do plafona i velikim BRAVO, SVAKA CAST u trenutku kada si stigla na cilj.

Milos

pre 14 godina

a komentar na HRT prilikom dodeljivanja medalja: ....ovo je primer kako se ne treba plivati takticki... ma neka puknu od muke, kolko su ljubomorni, a posle su srbi nacionalisti.....

Milos

pre 14 godina

Bravo Nađa, bravo, bravo! Ostao sam bez teksta!!!

Hvala ti, želim ti još puno zlata, verujemo u tebe...

P.S. mi smo oduševljeni, valjda za državu nisi previše mlada da dobiješ stipendiju.

Pod hitno jedan normalan bazen da naši junaci mogu da treniraju na miru u Beogradu.

Milanm

pre 14 godina

Secam se pre dve godine kako su NAdja, Milica, Cavic i kompanija vredno trenirali u Knjazevcu, igrom slucaja proveo sam tamo 7 dana, plivao sa bazenima, a oni su imali fantasticne uslove za rad i trening...
bravo nadja, vredno si radila i zasluzila si ovo, mnogo pre, ali tvoje vreme tek dolazi...
Veliki poljubac...

plivati srcem

pre 14 godina

Moras biti svesna, i trebalo bi da budes svesna, jer je ovo sto si uradila krupnije i vece, i svima nama znacajnije utoliko sto nije ocekivano, sto ti to niko nije trazio, sto si svojom snagom i talentom uradila, a seti se samo kako su nas mnogi "velikani" poput Stojakovica i gomile drugih kosarkasa, Natase Janic, Bojana Krkica, izneverili kada se od njih puno ocekivalo i cak molilo!!!

Бамбалић

pre 14 godina

Раздрао сам се кад си освојила злато и то док је жена спавала... замало да ме остави! Али све ти је опроштено :)

Србин без "ић"

pre 14 godina

Шта баљезгају овде појединци? Говере да цурица од оца Драгана и мајке Снежане није Српкиња!?
Срам ВАС било расисти и фашисти! Зар је битно шта је, НАША ЈЕ!!!

Miki

pre 14 godina

Vrijeme je da Srbija pokaze da je ozbiljna zemlja i da zarad nase omladine pocne adekvatno nagradjivati sportiste koji promovisu drzavu na najbolji moguci nacin. Ako politicari imaju ogromne penzije i kada napuste skupstinu to se isto moze dati i onima koji su to vise zasluzili. Vrijeme je da se i omladini pokaze da se nagradjuje uspjeh u nauci, sportu, kulturi. Vrijeme je da sklonimo djecu iz kafica i da ta djeca mogu vidjeti svjetlo na kraju tunela.

luban

pre 14 godina

Nema reci da se opise osecaj koji budi uspeh Higlove,koji je uvek isti i cini svakog pojedinca u Srbiji radosnim,ponosnim u meri da vecini krenu suze kad neki od nasih sportista ostvari rezultat na nekom velikom takcmicenju.Svima njima osim doceka na koji svi moramo otici jer to su vise nego zasluzili drzava mora obezbediti uslove za trning, svim talentovanim sportistima d jer se sada kitmo kao drzava uspesima koje su pojedinci i entuzijati samostalno ostvarili uz muke koje oni samo znaju. Dosta je vise da se svega napred navedenog sete iz vlasti tek kad uspeh dodje, ulozite u maldost u buducnost stvarno a ne na recima pre uspeha jer treba pomoci entuzijastima,medju koje i sebe skromno ubrajam,koji su anonimni i rade besplatno i na kojima u sustini pociva sportu u Srbiji a najveca su baza iz koje stasaju Svetski prvaci Poput Higlove! Jos jednom svaka cast porodici Higl sto je ucinina Srbiju srecnom nadam se da ce se Srbija adekvatno oduziti njima.

BakiNBG

pre 14 godina

Pitam se da li bi Seseljev bazen odgovarao Cavicu... Ne verujem, jer nije naucio da pliva u bazenu sa morskom vodom. Higl nema sanse, nije cista srpkinja. Da li Obraz i 1389 priznaju ove pobede?

anja bgd

pre 14 godina

Bila ssi neprikosnovena, bila si sjajna. uzivancija je bilo te gledati kako grabis do zlata, svaka ti cast, jos jedno hvala ti, naterala si mi suze na oci i obradovala celu naciju, bravo junakinjo

Boki

pre 14 godina

Bravo devojcice!svaka cast kapa dole!samo jedan dobronamerni savet:ako zelis medalju u Londonu na Olimpijadi,zasto ne i zlatnu,idi iz ove zabokrecine i mulja nazalost zvanog Srbija.Uspes li u tome bice jos puno zlatnih medalja

wanja

pre 14 godina

bravo nadja...sada ti zasluzujes najvecu paznju...a ne cavic...:/...koji je vec dugooo gooodina u vrhu...mada i ovo sto si ti uradila je super...ja ne osporavam tvoj rezultat nego kazem da nije ni cavic za zanemarivasnje...:)

asdfg

pre 14 godina

Bravo Nadja!
Ali imali smo i malo sportske srece: Sony(koja je na kraju zavrsila sa drvenom medaljom) je preforsirala, isplivala je poslednjih 50m za 40s, tvoja trka je takticki bila savrsena (35-36s na 50m), znala si koliko mozes i toliko si i "vukla", isla si na svoj najbolji rezultat.
Trka me neverovatno podseca na Bjedov iz '60ih na olimpijadi ili na Pajkic u Splitu '90. Realno, tvoje vreme je bilo cetvrto ili peto, ali se dogodilo nesto cudno, kao u atletici, postoji i Finis!
Hvala ti mnogo, mnogo, mnogo!
Veliki pozdrav.

srbin

pre 14 godina

ajmo sada dezurne patriote ...bljujte Vash redovni repertoar o nepobedivim talentovanim Srbima koji pokazuju svetu ko su i sta su. Pa kad izbljujete regularni repertoar zapitajte se bar nekad nad time sto pricate, zgadite se jednom za svagda sami sebi i RADUJTE se Nadjinom vanserijskom uspehu. Ona je shampionka i morala je da guta knedle dok je slushala na pobednickom postolju one rasistichke i fashistichke stihove o "srpskom rodu, kralju i ekskluzivitetu "srpskog" RODA i njegovog "intimnog" odnosa sa Bogom. Ovakvi dogadjaji najbolje demantuju sve nacionalisticke baljezgarije koje decenijama slusamo od "mudrih" intelektualaca, "otaca" nacije i slicne fukare koja je unazadila Srbiju kako niko i nikada nije.

Skeptik

pre 14 godina

Moj ti je savet draga Nadjo, uzmi pare i bezi odavde. Bilo koja normalna i sredjena drzava na svetu ima da ti plate milione dolara samo da se takmicis za njih a ovi nasi samo "stap i kanap". Zato idi dok si mlada i zivi zivotom kojim zasluzujes jer ova zemlja ne zasluzuje divne i skromne ljude poput tebe nego razne Arkane, Seselje, Vucenice... Oni mogu da imaju i vile i privatne bazene i plazma televizore a ti u dvosobnom stanu sa TV od 30 cm. Spasavaj se odavde!

wanja

pre 14 godina

bravo nadja...sada ti zasluzujes najvecu paznju...a ne cavic...:/...koji je vec dugooo gooodina u vrhu...mada i ovo sto si ti uradila je super...ja ne osporavam tvoj rezultat nego kazem da nije ni cavic za zanemarivasnje...:)

BakiNBG

pre 14 godina

Pitam se da li bi Seseljev bazen odgovarao Cavicu... Ne verujem, jer nije naucio da pliva u bazenu sa morskom vodom. Higl nema sanse, nije cista srpkinja. Da li Obraz i 1389 priznaju ove pobede?

Marko Vujovic

pre 14 godina

Svaka cast ovoj devojci.
Samo bih zamolio nase politicare,kada se Higlova vrati u nasu zemlju da ne pojure svi da se slikaju pored nje.Ova devojka je najmanje zasluzila da joj se dodeli stan najmanje od 50m2,i stipendija od 1000 evra mesecno.To je nesto najmanje sto ova nasa zemlja moze da uradi za nju.Poruka za politicare manje slikanja,vec pocnite da ispunjavate ono sto obecavate nasim sportistima.

Ej Bre

pre 14 godina

Bitno je da je Kostunica podelio 300 stanova koje kakvoj bagri, a ovim divnim mladim sportistima ne daju nista! DAjte stan za Cavu i Nadju!

Boki

pre 14 godina

Bravo devojcice!svaka cast kapa dole!samo jedan dobronamerni savet:ako zelis medalju u Londonu na Olimpijadi,zasto ne i zlatnu,idi iz ove zabokrecine i mulja nazalost zvanog Srbija.Uspes li u tome bice jos puno zlatnih medalja

Србин без "ић"

pre 14 godina

Шта баљезгају овде појединци? Говере да цурица од оца Драгана и мајке Снежане није Српкиња!?
Срам ВАС било расисти и фашисти! Зар је битно шта је, НАША ЈЕ!!!

Milos

pre 14 godina

a komentar na HRT prilikom dodeljivanja medalja: ....ovo je primer kako se ne treba plivati takticki... ma neka puknu od muke, kolko su ljubomorni, a posle su srbi nacionalisti.....

Wogy

pre 14 godina

Briljantan uspeh...ovo niko nije ocekivao zato i jeste najlepsa prica ovog takmicenja. Kakva sportiskinja, kakvo ponasanje nakon trke, njeni roditelji zasluzuju isto ZLATNU medalju...ponasanje i vaspitanje dolaze od kuce. Jedino i najvece razocarenje na kraju trke...pa gde su "takozvane super zvezde" da izraze cestitke novoj svetskoj prvakinji...samo jedna i to nakon pola minuta (Jukic iz Austrije) prilazi i cestita...mozda Nadja ne pripada samozvanom krugu "jedna od devojaka" iz "slobodnog zapadnog plivackog sveta" i zato je sjaj njene zlatne medalje dosao i do najudaljenijeg dela ljubitelja plivackog sporta. Ovaj uspeh a narocito ne opisiva skromnost nase plivacice traba da bude zelja, podstrek i cilj svih buducih sportista i ne samo plivaca. Cuvena Australska plivacica a sada televiziska reporterka Nikol Stivenson nakon trke je izjavila: "Ova slika ce ostati vecita uspomena u secanju kako se ponasa pravi, istinski sampion...i dalje nastavlja da za nju ovo nije bas veliko iznenadjenje...Higl je bila druga na nedavnom Univerzitetskom prvenstvu u Beogradu...samo je nastavila njen meteorski uspon velikim radom i naravno talentom". Na kraju Nadja hvala na suzama radosnicama, hvala tvojim roditeljima i celokupnom trenerskom timu i pratecem osoblju.

slavica

pre 14 godina

BRAVOOOOOOOOOOO!!!

Kakvao trka, kakvo plivanje...

moja cerka , suprug i ja , svo troje u suzama sa skokom do plafona i velikim BRAVO, SVAKA CAST u trenutku kada si stigla na cilj.

Konstantinopoljac

pre 14 godina

Ma polako, tek ce biti titula, ovo je samo pocetak :)

A gospoda iz Vlade bi trebali da finansijski pomognu veliku sampionku!

GALENCE

pre 14 godina

Nadja hvala ti! Napokon sam bitan sto sam Srbin! Hajde sada ministri, vlado i ostali pokazite se, posle slikanja naravno! Dosta vise cestitki, uradite nesto konkretno za ove ljude. Heeej! Prvak sveta u plivanju iz Srbije!!!

ludodsrece

pre 14 godina

Vristao sam od srece Nadja, kakva je to bila senzacija, veliku radost si nam pricinila Nadja. Zelim ti svu srecu i nezaboravan docek u Srbiji. Naadja, heroiina, Srbiiiija

nikol dž. femija

pre 14 godina

ČESTITKE NAĐI ! Čestitke majci SNEŽANI i ocu DRAGANU!

Naša Nađa ne samo da je zlatna svetksa šampionka VEĆ JE i EVROPSKA REKORDERKA !!

Kao da se zaboravlja na taj rekord Evrope,a iza nje su ostale takve evropske plivačke velesile kao što su predstavnice Nemačke, Rusije, Engleske, Mađarske, Italije, Francuske...

Ali kao što je rekla Nađina majka Snežana snovi se ostvaruju kada ste vredni,uporni,hrabri,imate cilj,verujete da je ostvarenje cilja moguće, KADA DATE SVE OD SEBE onda se svi udruže da baš vi pobedite, jer dali ste sve od sebe a Bog samo to i traži, dati sve u granicama svojih mogućnosti. NAĐA JE TO URADILA i uspela !!! I TO i TE KAKO USPELA !!!

A Čavić je još jednom dao besplatnu lekciju o tome kako biti i ostati ČOVEK ! Iskreno je rekao šta misli jer ovo i jeste veći uspeh JER PRVI PUT U ISTORIJI ne samo srpskog VEĆ SVETSKOG PLIVANJA svetska šampionka i evropska rekorderka DOLAZI IZ SRBIJE !!! Čavić je već bio i svetski šampion i svetski rekorder, a ovo je sada prvi put i Nađi i Srbiji kada je žensko plivanje u pitanju. Čavić je pokazao nesebičnost,iskreno radovanje, iskrenost...tako jednostavno a za većinu više nego teško! Nadam se da će Miloradu i sutra Nađa biti inspiracija i da će biti na tribinama da ga bodri!

ZAISTA neopisivo veliki uspeh Srbije i RAZLOZI ZA SLAVLJE I VELIČANJE srpskog sporta i nacije, što naš ČAVIĆ KOJI DOLAZI IZ bogatog i moćnog američkog sveta dobro zna, PA SE TAKO I PONAŠA i pokazuje ostalim srpskim sportistima kako se voli i kako se bori za svoju zemlju, a i KAKVE IZJAVE TREBA DAVATI o svojoj zemlji, jer plivanje je VELIKI i MOĆAN BAZIČNI SPORT koji je medijski vrlo zastupljen u svetu velikih sila, to je sport u kojem se lome koplja jer biti prvi plivač je veliki uspeh zemlje pošto je simbolika pobede u plivanju više nego važna.

Бамбалић

pre 14 godina

Раздрао сам се кад си освојила злато и то док је жена спавала... замало да ме остави! Али све ти је опроштено :)

Comaz

pre 14 godina

Bravo Nadja , ti si ponos citave nacije kojoj ova tvoja velicanstvena pobeda vraca osmeh na lice , hvala ti zbog toga simpaticni delfincicu.

djole

pre 14 godina

Dolazim kuci,kacim se na net da vidim kako je Cavic prosao u polufinalu,kad ono: Nadja Higl osvojila zlato!!...zaista divno, super je sro nam se ovakve stvari desavaju u ovom sportu..nisam ni verovao iskreno da Nadja moze i do finala..svaka cast i sve najlepse...:)

dejan

pre 14 godina

Svaka cast, Nadja... Kad nisi svesna da si pobedila, kako ces tek biti svesna koliko smo ponosni na tebe...
A sled je bilo ovakav:
Prvo smo saznali za tvoje ime (negde u novinama, na dnu strane)...
Onda smo saznali da znas da plivas...
Pa smo videli da si lepa...
Culi da si i brza...
Videli da si najbrza...
A uz sve to shvatamo i da si pametna...
(To sto sve ovo nije islo nekim drugacijim redom nije tvoja krivica, vec onih koji nam pumpaju glave trecerazrednim fudbalom vec danima, kao i onih ''glavonja'' koji vazda imaju preca posla...)
Svaka cast, Nadja, ali od srca...!!!
Sve najbolje...

Bata Djora Sr.

pre 14 godina

Srbija je nekako uvek bila u raskoraku izmedju fantasticnih mogucnosti pojedinica i ispodprosecnosti politicara koji te mogucnosti nisu umeli ili nisu hteli da prepoznaju i promovisu.
Dzaba vam gospodo na vlasti oznake drzavna tajna na dokumentima o lobiranju i astronomske sume koje za to izdvajate jer je ovakva reklama za Srbiju koju su napravili Nadja Higl i Cavic neprocenjiva. Dok vi izdvajate pare za razne gluposti od tog supertajnog lobiranja preko milionceta za siledziju Cavic je morao sa slemom da pliva na Tasu da ne bi nastrado ako mu se krov obrusi na glavu tokom treninga. Pretpostavljam da za malu Higl niko nije ni cuo do ovog svetskog prvenstva, ali smo uredno bombardovani Kursadzijama, obavestenjima da ce se nastaviti snimanje serije Selo gori, a baba se ceslja i ostalim gadostima koje nam serviraju nasi TV kanali od kojih neke moramo i da placamo.
Na zalost, ovde vazi pravilo " u se i u svoje kljuse ", pa dokle doguras i Nadja je dogurala do krova sveta, Cavic je takodje blizu. Dve osobe koje predstavljaju prave srpske heroje. Jednostavno oni su ni iz cega stvorili nesto, mnogim navijacima naterali suze na oci i na pravi nacin ih ucinili ponosnima sto su iz Srbije.
Politicari ako imaju i trunke morala, mogli bi da posalju samo pismene cestitke a preskoce slikanja i tapsanja po ramenu. Na taj nacin bi i oni ugrabili neki pozitivan poen.
Nadji od srca sve cestitke. Ti si nas Roki.

vesna

pre 14 godina

Ljudi, docekajmo Cavica i Nadju kako zasluzuju! Molim sve javen televizije da objave datum i vreme dolaska nasih zlatnih plivaca! Cavic je izjavio da sanja docek, ispunimo mu taj san! Valjda ima nekog dezurnog u gradskoj skupstini ko moze da mu otkljuca terasu!

iz evrope

pre 14 godina

Cestitke nasim sportistima u Rimu,posebno Nadji!!!Ne secam se kada sam zadnji put srce bilo puno posle uspeha nekog naseg sportiste.Svaka cast Nadja!!!Nasa nesposobna vlast prvo sto treba da uradi je da omoguci najbolje moguce uslove(pokriveni olimpijski bazen ) za vrhunski trening sadasnjih i buducih sampiona.A ne slikanja i obecanja!!!Da li ce se naci neko pametan u Srbiji ko je na vlasti i umesto u svoj dzep ili svoje partije odvojiti para za poboljsanje uslova,a o tajkunima necu ni trositi reci sve velike patriote koji zute banke nisu odvojili za razvoj sporta.Pa u proslosti bogati su zavestavali crkve i manastire ,a ovi danasnji mogli bi sportske objekte.Da nam deca budu sportisti (imamo gene) a ne da budu narkomani i piajndure !!!Prterah ,ali eto i mene Nadja inspirisala i ohrabrila da napisem sta mislim.Hvala Nadja i puno srece u buducnosti!!!

Zoran

pre 14 godina

nemogu da verujem. Ovo je zaista fenomenalno. Sve cestitke nadji od srca. cavicu i nasim delfinima puno puno srece u finale.
Cudna smo mi sportska nacija, kao u proslost i danasnjice kada dobijamo osecaj da nam trenutno naj omiljeni sport, u tom slucaju tenis, pada u popularnost, otvara nam se novi hype oko jedne nove sportske discipline.

pozdrav iz nemacke

Grobar_Toronto

pre 14 godina

Devojka je citavoj naciji danas podarila suze radosnice...ostao sam bez teksta,sa suzama gledajuci zavrsetak trke.Moram da uputim i svoje licno nezadovoljstvo i razocarenje ogromnom broju srpskih medija i stampi, koji su proteklih meseci napisali jedva nekoliko recenica o ovoj fantasticnoj devojci.I da nije ostvarila ovako fantastican rezultat,smatram da je od nas svih zasluzila mnogo vise.Bravo devojko,zelim ti od srca jos mnogo uspeha i medalja u buducnosti!

Marko

pre 14 godina

Molim Vas da i ubuduce svaki uspeh nasih sportista, mladih naucnika, talenata iz razlicitih oblasti postavite na prvo mesto kao udarnu vest. Sve ostalo sto se tice nasih propalih politicara nikoga vise ne zanima.

Pančevac

pre 14 godina

SVAKA ČAST!
Naravno najviše čestitki samoj Nadji ali samo par napomena:
1.Trenira je rodjeni brat koji je zanemario svoju plivačku karijeru(bio je državi rekorder),i posvetio se trnerskom pozivu da bi pomogao sestri da uspe
2.jedinu pravu podršku(finansijsku , moralnu...)
imala je i ima samo i jedino od roditelja(osim priprema za Univerzijadu od ministarstva za sport itd.)
3.grad Pančevo i njegovi čelnici , godinama unazad joj nedozvoljavaju da trenir u 25metarskom bazenu. Šta više, ona je tražila samo jednu traku a ne ceo bazen
4.Zbig svega toga trenira u Kruševcu(?)(HVALA)
5.Njen plivački klub čine:
Nadja-takmičar
brat-trener(SVAKA ČAST MAJSTORE)
mama-ekonom i
tata-sve osale funkcije po potrebi
CELOJ PORODICI HIGL SVE ČESTITKE I SVAKA VAM ČAST !!!
Ovo je zbog svega navedenog SAMO VAŠ I JEDINO VAŠ VELIKI USPEH (A NE MAJKE SRBIJE , PREDSEDNIKA , MINISTARA...)
Stidim se što je to u ovoj Srbiji tako a ujedno sam ponosan što Vas poznajem i znam kroz što ste sve prolazili.Sada Vas već naravno svi svojataju i tapšu po ramenu a zaboraviće Vas čim Vam okrenu ledja !
PUNO VAM HVALA , VIDIMO SE !!!

tomislav nikolić

pre 14 godina

Plakao sam od sreće i oduševljenja gledajući kako "mala" Nadja osvaja veliku-zlatnu medalju za svoju malu državu Srbiju.Ovako sretan bio sam i kada je Djurdja Bjedov osvojila zlatnu medalju na OI u Meksiku, pa je na pobedničkom postolju bila kao pravi heroj izmedju amerikanke Višman i ruskinje Prozumenščikove.Tada je slavila cela Jugoslavija a Djurdjicu je u Splitu dočekalo više od sto hiljada splićana.Obećali su joj kule i gradove da bi na kraju od svih tih silnih obećanja dobila na poklon peć na ugalj od rudnika Banovići.Nadam se da će Nadja proći bolje od Djurdjice, barem što se obećanja tiče.Sretno neka ti je mala princezo iz Pančeva.

Radan Dragutin

pre 14 godina

Cijenjena damo, od srca čestitam osvajanje zlatne medalje. Potekle su mi suze radosnice dok sam gledao Tvoje lice puno dječijih pjegica. Slušao sam našu himnu, a imao sam utisak da tada nisi bila svjesna uspjeha. Srećno djevojko!

Vanja

pre 14 godina

Bravo za Nadju!!! Svaka cast!!! Samo se nadam da ce nadlezni u ovoj drzavi imati sluha i finansijski podrzati ovu curicu, da joj obezbede pristojne uslove za rad i neku stipendiju jer ona to zasluzuje.

nik

pre 14 godina

Svaka cast. Pretesko je uspeti u bilo cemu biti najbolji na svetu, a posebno u individualnim sportovima. Sam(a) sa stopericom i po ceo dan u krug i sve sam radis nemas saigraca da te pokrije, da ispravi ako pogresis itd. Neverovatna volja i upornost su potrebni za ovakve uspehe svaka cast jos jednom.

Starlight

pre 14 godina

I nije svesna... Evo dela teksta iz Reutersa pod nazivom Higl and Gyurta add romance to damaged worlds:
Nadja Higl and Daniel Gyurta produced shock 200 meter breaststroke victories on Friday to show that fairytales were still possible at a swimming world championships dogged by the controversy over hi-tech suits.

Serbia's Higl came from nowhere to seize gold in the women's final after American Olympic champion Rebecca Soni had gone off like a torpedo only to burn out before the wall.

Unlike most of the finals this week in Rome, there was no world record for Higl, just the knowledge she had beaten the best and deserved her title.

"I came to Rome hoping to reach the semi-final, then I got into the final and I won the gold medal. It's a dream and I still can't believe it," she told reporters after bagging a first ever female swimming world championship gold for Serbia. Jos jednom, hvala ti Nadja

Srecko

pre 14 godina

Svaka cast za zlato, dokaz da i snovi postaju java uz naporan rad i odricanje. Samo hrabro, srcem i voljom. Hvala ti, preslatka si, i idemo dalje, na svetski rekord. VOLIMO TEEEEEEEEEE NADJAAAAAAAA

Nindza

pre 14 godina

Pogledao sam snimak na youtube-u, i sad zalim sto nisam gledao uzivo.
Ono je...ne znam, stvarno je bilo epski.
Jos na kraju ono iskreno iznenadjenje kad je videla rezultat...predivno.
Za ono sto su plivaci ucinili za poslednjih godinu dana, treba im dici spomenik. I pravi bazen za treninge.

todos

pre 14 godina

NAĐA, priredila si nam nezaboravno veče. Veliko HVALA, i što nisi otišla odavde. Valjda će Srbija znati da ceni ovaj tvoj uspeh.

Dusan

pre 14 godina

Ma nisam ni ja, jos ne mogu da se oporavim od velikog uzbudjenja i soka. Ne secam se kada sam bio toliko odusevljen i radostan zbog uspeha nekog naseg sportiste, izmamila si mi i suze. Neka te sreca prati u nastavku karijere, talenta i znanja imas, a danas smo videli da da verujes u sebe i da si najjaaca kada je najpotrebnije. Samo napred Nadja i hvala ti.

Vlada

pre 14 godina

Ovo bi moglo da bude potstrek za budućnost plivanja u Srbiji.Ministarstvo bi moglo da obezbedi dodatna sredstva za kvalitetniji trening tokom cele godine.I ne samo Nađi.Koliko ima potencijala u ovoj zemlji.I Čovke je imao uslove,ali u SAD,pa je sada najbolji.Predlog vladi:ako je preostao neki stančić posle predhodne vlade,ustupite ga Nađi,zaslužila je za ovu zemlju.To se odnosi i za sve ostale koji ostvare ovakav uspeh.O stipendiji i da ne govorimo,podrazumeva se.Bravo,Nađa!!!

vasa

pre 14 godina

Mislim da jos nisi svesna sta si uradila za svakog gradjanina ove zemlje. HVALA TI MNOGO.Sta jos treba da se desi, da u ovoj drzavi NE MOZE da se ponovi da neko odlucuje ko ce da trenira u nekom bazenu. Ko je taj ko joj nije dozvolio da trenira u Pancevu? Voleo bih da politicari citaju ove komentare. Da nadlezni u drzavi pocnu da ciste sportske saveze od ljudi koji misle samo na svoje dzepove. Bilo bi tu posla za pojedine nadlezne institucije, prevashodno MUP. Jos jednom HVALA NADJA.

pablito

pre 14 godina

Kako bi tek plivala i koji bi to bio plucni kapacitet da nije iz Panceva.
Bravo Nadja, ne obaziri se na ove dezurne tapsace po ramenima,plivaj i uzivaj!Sve najbolje!

Rajo Niksic

pre 14 godina

Nadja hvala ti za sve radosti (barem polovini Crne Gore) koje si nam uz vaterpolite i Cavica donijela! Veliki pozdrav iz Crne Gore

РАЗБИЛА ИХ ЈЕ СВЕ

pre 14 godina

Браво!За велике победе у финалима поред тактике,снаге и технике потребно је и СРЦЕ!Није исто пливати на тренингу,у четвртфиналу,полуфиналу,на мањим такмичењима и у финалу светског првенства!

Milos

pre 14 godina

Bravo Nađa, bravo, bravo! Ostao sam bez teksta!!!

Hvala ti, želim ti još puno zlata, verujemo u tebe...

P.S. mi smo oduševljeni, valjda za državu nisi previše mlada da dobiješ stipendiju.

Pod hitno jedan normalan bazen da naši junaci mogu da treniraju na miru u Beogradu.

pinkerton

pre 14 godina

Pa šta je ovo?! Gdje ste se sad nju našli?! :)))
A još i ludi Čavić koji je očito isplanirao ići ispod 50 sekundi :)))
Alo ljudi, pa skupit ćete 4 zlatne medalje na ovom prvenstvu!!!
Bogami, fasciniran sam :)))
Respect from ZG :)

Milanm

pre 14 godina

Secam se pre dve godine kako su NAdja, Milica, Cavic i kompanija vredno trenirali u Knjazevcu, igrom slucaja proveo sam tamo 7 dana, plivao sa bazenima, a oni su imali fantasticne uslove za rad i trening...
bravo nadja, vredno si radila i zasluzila si ovo, mnogo pre, ali tvoje vreme tek dolazi...
Veliki poljubac...

Miki

pre 14 godina

Vrijeme je da Srbija pokaze da je ozbiljna zemlja i da zarad nase omladine pocne adekvatno nagradjivati sportiste koji promovisu drzavu na najbolji moguci nacin. Ako politicari imaju ogromne penzije i kada napuste skupstinu to se isto moze dati i onima koji su to vise zasluzili. Vrijeme je da se i omladini pokaze da se nagradjuje uspjeh u nauci, sportu, kulturi. Vrijeme je da sklonimo djecu iz kafica i da ta djeca mogu vidjeti svjetlo na kraju tunela.

Odusevljena

pre 14 godina

Sjedim inog, gledam trku i upijam svaku rijec komentatra... Nadje je okrenula 5-6, Nadje ubrzava... O, Boze, da li je to moguce....Ja kontam, cura mozda osvoji bronzu, kad ono... Nadja PRVA! Skacem od srece... Dodjela medalja, kamera zumira kapu sa natpisom SRBIJA, a komentator ce: Kamerman, imas pice od mene...Neprocjenjivo! Posle Nadje ide Cavke i Lendjer, aaaaaaaaa koja je to uzivancija! Na kraju mogu samo da kazem, sinoc je predivno biti SRPKINJA i zajedn sa Nadjom slusati Boze pravde!

plivati srcem

pre 14 godina

Moras biti svesna, i trebalo bi da budes svesna, jer je ovo sto si uradila krupnije i vece, i svima nama znacajnije utoliko sto nije ocekivano, sto ti to niko nije trazio, sto si svojom snagom i talentom uradila, a seti se samo kako su nas mnogi "velikani" poput Stojakovica i gomile drugih kosarkasa, Natase Janic, Bojana Krkica, izneverili kada se od njih puno ocekivalo i cak molilo!!!

luban

pre 14 godina

Nema reci da se opise osecaj koji budi uspeh Higlove,koji je uvek isti i cini svakog pojedinca u Srbiji radosnim,ponosnim u meri da vecini krenu suze kad neki od nasih sportista ostvari rezultat na nekom velikom takcmicenju.Svima njima osim doceka na koji svi moramo otici jer to su vise nego zasluzili drzava mora obezbediti uslove za trning, svim talentovanim sportistima d jer se sada kitmo kao drzava uspesima koje su pojedinci i entuzijati samostalno ostvarili uz muke koje oni samo znaju. Dosta je vise da se svega napred navedenog sete iz vlasti tek kad uspeh dodje, ulozite u maldost u buducnost stvarno a ne na recima pre uspeha jer treba pomoci entuzijastima,medju koje i sebe skromno ubrajam,koji su anonimni i rade besplatno i na kojima u sustini pociva sportu u Srbiji a najveca su baza iz koje stasaju Svetski prvaci Poput Higlove! Jos jednom svaka cast porodici Higl sto je ucinina Srbiju srecnom nadam se da ce se Srbija adekvatno oduziti njima.

anja bgd

pre 14 godina

Bila ssi neprikosnovena, bila si sjajna. uzivancija je bilo te gledati kako grabis do zlata, svaka ti cast, jos jedno hvala ti, naterala si mi suze na oci i obradovala celu naciju, bravo junakinjo