EP: Bronza za Azru Eminović na 10km

Reprezentativka Srbije Azra Eminović osvojila je bronzu u trci na 10.000 metara, na atletskom prvenstvu Evrope za mladje seniore, koje se održava u Kaunasu.

Izvor: B92, Beta

Petak, 17.07.2009.

21:31

Default images

Dvadesetjednogodišnja Novopazarka je do mesta na pobedničkom postolju došla rezultatom 33:47,19 minuta, popravivši lični rekord za 56 sekundi. Pobedila je Ruskinja Natalija Popkova sa 33:37,31 minuta, a druga je bila Žofija Erdelji iz Madjarske sa 33:39,89.

Trener mladjih reprezentativnih selekcija na srednjim i dugim prugama Rifat Zilkić izjavio je da je i sam iznenadjen rezultatom svoje učenice.

"Odličan rezultat s obzirom da, prvobitno, nije bilo planirano da Eminović nastupi u ovoj disciplini", rekao je Zilkić koji sa mladim atletičarkama Amelom Terzić i Teodorom Simović u subotu putuje za Tampere, u Finskoj, na Evropski olimpijski festival mladih (EYOF).

Azra Eminović će na šampionatu u Litvaniji trčati i u nedelju kada će zajedno sa još 23 atletičarke nastupiti u finalu na 5.000

metara.

U reprezentaciji Srbije, na prvenstvu za takmičare do 23 godine starosti, su i desetobojac Mihail Dudaš i sprinter Miloš Savić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: