Marberi u Seltiksima

Dosadašnji bek Njujork Niksa Stefon Marberi u petak ujutru po lokalnom vremenu trebao bi da potpiše ugovor sa NBA šampionom Boston Seltiksima.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Petak, 27.02.2009.

19:11

Default images

Marberi, koji nije igrao za njujorški tim više od godinu dana, očekuje debi u zelenom dresu već u utakmici sa Indijana Pejsersima u petak veče. "Verujem da ćemo do kraja dana imati Stefona u rosteru“, izjavio je vlasnik Seltiksa Vik Grousbek u izjavi za AP. "Morao sam otići iz Niksa. Sada se moram uklopiti u novi tim kako bih pomogao u borbi za odbranu titule", izjavio je Marberi.

Bivši olstar igrač, koji je bio u sukobu sa upravom, igračima i navijačima Niksa odlučio je da otkupi svoj 20,8 miliona dolara vredan ugovor kako bi konačno mogao da igra. Marberi će sa Seltiksima potpisati minimalni veteranski ugovor koji iznosi 1,3 miliona dolara.

Očekuje se da Marberi bude podrška ove sezone sjajnom pleju NBA šmpiona Radžonu Rondu. Taj zadatak je imao Edi Haus kojem više odgovara šuterska pozicija, ali je preuzimao ulogu organizatora jer je iskusni Sem Kasel nakon osvojenog prstena trejdovan u Sakramento Kingse koji su ga ubrzo otpustili nakon 17 sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Marberi je tokom karijere nastupao za Nju Džersi Netse, Finiks Sanse, a karijeru je počeo u Minesota Timbervulfsima. 13-godišnji veteran je 1996. godine draftovan kao četvrti pik prve runde od strane Milvoki Baksa, koji su ga trejdovali za petog pika Reja Alena, takođe člana Bostona. Marberi će ponovo sarađivati sa jednim od najboljih igrača Seltiksa i NBA lige Kevinom Garnetom koji je takođe bio član Minesote u vreme kada je i Marberi bio igrač „vukova“. Bili su jedan od najtalentovanijih tandema u ligi, ali za dve i po godine nisu uspeli da ostvare značajniji rezultat, pa je Marberi prešao u Netse gde se takođe zadržao dve i po sezone pre nogo što je otišao u Finiks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: