Srbija protiv Poljske bez Nikolića

Pivotmen Srbije Ratko Nikolić neće moći da igra na utakmici sa Poljskom u drugom kolu druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 25.01.2009.

11:43

Default images

Nikolić će meč sa Poljskom, koji će se u Zadru igrati od 15.30, propustiti zato što je u poslednjem minutu jučerašnjeg duela sa Nemačkom dobio direktan crveni karton. Pravila disciplinske komisije Svetske rukometne federacije nalažu da se igrač koji dobije direktan crveni karton automatski suspenduje na jednu utakmicu.

Nikolić je na šest dosadašnjih mečeva Srbije na Svetskom prvenstvu postigao 14 golova.

Selektor Srbije Jovica Cvetković sada na poziciji pivota na raspolaganju ima samo Alema Toskića, pošto je ekipu ranije napustio Milutin Dragićević, koji nije želeo da sedi na klupi, pa se vratio u Dansku kako bi nastavio pripreme za nastavak sezone.

Srbija je trenutno na trećem mestu na tabeli Druge grupe sa tri osvojena boda. Vodeća Nemačka ima pet bodova, Danska jedan manje, ok Norveška, Poljska i Makedonija imaju po dva boda. Plasman u polufinale izboriće dve prvoplasirane ekipe iz Grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: