Bojić: "Ako ostanem - još strožiji"

Izvor: B92, Beta

Sreda, 20.09.2006.

14:40

Default images

Komesar košarkaške Superlige Predrag Bojić rekao je da će još strožije kažnjavati svako kršenje pravila i statuta ako ostane na čelu takmičenja u sledećoj sezoni.

"Sada je pravo vreme da svi učesnici takmičenja shvate da se pravila i kaznene mere ne mogu promeniti. Sada je i pravo vreme da me smene ako žele, jer ću ubuduće biti strožiji prema izgrednicima", rekao je Bojić danas novinarima u Košarkaškom savezu.

Drugostepena arbitražna komisija smanjila je kazne čelnicima Crvene zvezde zbog odgovornosti u prekinutoj utakmici finala plej-ofa protiv Partizana. Drugostepenom presudom kazne su smanjene, ali je Bojić najavio da će kazne biti daleko strožije u budućnosti.

Posle izricanja kazni sa brojnih strana stigle su optužbe da Bojić radi u korist Partizana i da je pristrasan.

"Ja sam u Partizanu sedeo na klupi godinu dana. U IMT-u sam proveo šest sezona, a trener i najbolji prijatelj mi je bio Dragan Šakota (sadašnji trener Zvezde), a bio sam blizak i sa (sadašnjim trenerom Hemofarma Miroslavom) Mutom Nikolićem. Kako me niko ne optuži za veze sa Zvezdom i Hemofarmom?", pitao je Bojić.

"Jedna ista ekipa već dve sezone na razne načine ometa regularan završetak sezone. Zato sam na vreme tražio da se dogovorimo, a i sada upozoravam sve da se drže propisa", rekao je Bojić.

Klubovi su prošlog meseca izabrali Bojića da i dalje rukovodi takmičenjem, iako je on želeo da se povuče.

"Najglasniji u želji da ostanem bio je predstavnik Crvene zvezde Igor Žeželj, postoji 15 svedoka za to, a postoji i zapisnik. Ako ostanem na funkciji, opet kažem, biću strožiji i svi treba da se drže pravila", rekao je Bojić.

Direktor Saveza ocenio je da je igranje Jadranske lige izbor klubova, a da on po prirodi svog posla treba da bude uz sudije. Bojić je
ocenio da igranje regionalnog takmičenja ima manje smisla, pošto nema praktično nikakav rezultatski značaj.

"Mi smo klubovima ponudili bolje finansijske uslove, a šampion ima prolazak u Evroligu. Klubovi su, medjutim, jednoglasno odlučili da igraju Jadransku i mi moramo da se povinujemo tim željama", objasnio je on.

Potpredsednik Partizana Djordje Čolović rekao je prošle nedelje da je Jadranska liga izbor "crno-belih", jer, izmedju ostalog, nudi bolje finansijske uslove.

"To nije tačno, mi imamo bolje uslove. To nisu nagadjanja, to su činjenice, a postoji i dokumentacija koja može to da potvrdi", rekao je Bojić.

Jadranska liga počinje 30. septembra, domaća 1. oktobra, a Superliga u aprilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: