Krstić: "Još sam u šoku..."

Izvor: Bratislav Ðorðeviæ, VOA

Subota, 23.12.2006.

23:38

Default images

Košarkaški reprezentativac Srbije i košarkaš Nju Džersi Netsa Nenad Krstić propustiće ostatak sezone jer je u petak uveče, u trećoj četvrtini utakmice protiv Lejkersa u Kontinental Erlajns Areni, pokidao ukrštene ligamente levog kolena.

Igrajući leđima protiv Kvamija Brauna, Krstić je pokušao da se okrene i samo se srušio na zemlju, hvatajući se za koleno, uz bolnu grimasu na licu. Mile Ilić i Džoš Bun pomogli su mu da izađe sa terena, a dvoranu je napustio na štakama, jer nije mogao da se oslanja na levu nogu. Subotnja magnetna rezonanca potvrdila je najgora predviđenja stručnog štaba Netsa.

"Utučen sam, još sam u šoku, jer do juče sam igrao i pravio velike planove za ovu sezonu, a sve je to sada palo u vodu", rekao je Krstić u telefonskom razgovoru za "Glas Amerike". "Mislim da još nisam svestan situacije u kojoj sam se našao, ali sada je najvažnije da ne klonem duhom, već da se posvetim jačanju noge, pošto mi u naredne dve nedelje, kada spadne otok - predstoji operacija".

Teška povreda stigla je u najgorem mogućem trenutku i za Krstića i za Nju Džersi Netse, koji ove sezone imaju rezultate ispod očekivanja. Dvadesettrogodišnji Kraljevčanin bio je jedna od svetlih tačaka tima, pošto je na prvih 26 utakmica sezone imao do sada najbolji učinak u karijeri – 16,4 poena, skoro 7 skokova i 2 asistencije po meču, uz 53 odsto šuta iz igre.
AP
"Imam iskustva sa povredama još dok sam igrao u Partizanu i uvek sam se posle dužih tih pauza vraćao još bolji, tako da nema sumnje da će tako biti i ovog puta. Oporavak neće biti problem, meni je više žao što je sezona gotova i što sam doveo u pitanje mnogo toga. Ugovor sa Netsima,  možda i igranje za reprezentaciju ... Ali još je rano da pričam o tome. Videćemo kako bude, jer prema nekim prognozama, u aprilu bi trebalo da počnem sa laganim trčanjem, a sredinom juna da budem spreman za košarkaške aktivnosti. O tom potom, videćemo ...", rekao je Krstić.

Uprkos nezavidnoj situaciji nekadašnju košarkaš beogradskog Partizana trudi se da ostane optimista.

"Ako postoji išta pozitivno što može da se izvuče iz svega ovoga, onda je to činjenica da sam se povredio sada, a ne pred kraj sezone, jer bih u tom slučaju imao rehabilitaciju tokom leta i ne bi spremno dočekao sledeću sezonu, što bi bilo mnogo teže. Ovako, početkom leta bi trebalo da budem na parketu, iskoristim letnju pauzu za jačanje kolena i dobro se pripremim za sledeću sezonu", zaključio je Krstić.

Do tada, Netsi će sigurno imati velikih problema ispod koša, i verovatno će igrati sa znatno nižom postavom, ukoliko se ne realizuju neki od trejdova o kojima se šuška ovih dana. Navodno, Nju Džersi želi veterana Pi Džej Brauna iz Čikaga, a priča se i da su se raspitivali oko Rašara Luisa iz Sijetla i Pau Gasola iz Memfisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: