Utorak, 10.11.2009.

15:32

"Najgrublja fudbalerka u istoriji"

Amerikanka Elizabet Lambert dobila je posle meča univerzitetskih timova Nju Meksika i Brigam Janga zvanje najgrublje igračice u istoriji fudbala.

Izvor: B92

Default images

Fudbal ili soker, kako ga u Sjedinjenim Državama zovu, je najpopularniji univerzitetski sport žena, a utakmice često posmatra veliki broj gledalaca. Lambertova je suspendovana i jedno vreme neće igrati posle niza incidenata koje je napravila na utakmici u kojoj je njen Nju Meksiko izgubio od Brigam Janga rezultatom 1:0.

Razlog su udaranje laktovima, guranje i saplitanje protivnica i jedno povlačenje za rep.



I pored toga što njeno ponašanje osuđuju mediji su od studentkinje Univerziteta Nju Meksiko napravile novu fudbalsku zvezdu, a pored brojnih snimaka na internetu i na socijalnoj mreži Fejsbuk osnovana je grupa 'Zabranite Lambertovoj da igra fudbal'.

Ipak, potezi Lambertove su istovremeno našili i na oduševljenje mnogih, pa se tako na Fejsbuku se mogu naći i grupe podrške kao što je 'Elizabet Lambert je moj heroj'.

Lambertova se u međuvremenu izvinila zbog svojih postupaka.

"Duboko i iskreno žalim zbog mojih akcija. Moje reakcije ničim nisu bile izazvane. Dozvolila sam da me emocije kontrolišu u 'usijanim' situacijama. Preuzimam svu odgovornost za svoje postupke", rekla je Lambertova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: