Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 12.03.2023.

09:00

"Ova ekipa ima svoj put"

Vaterpolisti Srbije zabeležili su važanu pobedu ka plasmanu na završni turnir Svetskog kupa, koji će biti odigran u Los Anđelesu krajem juna.

Izvor: DP

Autor: DP

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Posle poraza od Grčke, izabranici Uroša Stevanovića pobedili su Crnu Goru 11:9 na kvalifikacionom turniru u Podgorici, a najbolji igrač tog susreta bio je golman Branislav Mitrović, koji je dobio MVP priznanje.

"Protiv Crne Gore smo nastavili onu igru koju smo prikazali u drugom poluvremenu duela sa Grčkom. Ova ekipa ima svoj put. Ne bih pričao o finalnom turniru, imamo još posla do tada. Stalmo ponavljam da je nama svaki duel važan i da treba da ga iskoristimo na pravi način", rekao je Mitrović.

Mitrović je bio zadovoljan podrškom koju ekipa ima od Vaterpolo saveza.

"Tu čelnici saveza Jelenić, Marjan, Đorđević, zatim predsednik struke Vasović, sportski direktor Aleksić je od početka sa nama. To zaista znači, svi smo zajedno, prava porodica", kaže čuvar mreže mađarskog Vašaša.

Naredni rival Srbije je aktuelni šampion sveta Španija, a taj duel se igra u nedelju od 19.30.

"Ponavljam nama je u građenju igre i potpuno nebitno ko je sa druge strane. Naše je da igramo najbolje što možemo i da taj kvalitet, napornim radom dižemo", zaključio je Branislav Mitrović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve