"Da li je četvrto mesto zadovoljavajuće za Partizan?"

Vaterpolo klub Partizan održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o urađenom i budućnosti kluba.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

"Pre dve godine kada smo došli u klub postavili smo sistem i prioritet stavili na rad sa mlađim kategorijama. Prošle sezone osvojili smo skoro sve što je moglo, a prvi tim napravio je pomak sa šestog na četvrto mesto", izjavio je predsednik kluba Jovan Lazarević i dodao:

"Da li je četvrto mesto zadovoljavajuće za Partizan? Očekujemo svakako bolje rezultate u narednom periodu, ali uspeh ne dolazi preko noći. U poslednjih 10 godina otišlo nam je 160 igrača. Želja nam je da novi tim ostane bar dve sezone zajedno".

Lazarević se zahvalio na podršci opštini Voždovac i Gradu Beogradu.

Direktor kluba Nikola Kuljaca istakao je da je tim za narednu sezonu praktično već formiran.

"Nismo uspeli da zadržimo neke igrače, ali radimo na pojačanjima i narednih dana će javnost biti blagovremeno obaveštena. Ono što je sigurno jeste da ćemo igrati LEN kup, regionalnu ligu, domaće prvenstvo i Kup", rekao je Kuljača.

Član upravnog odbora zadužen za sportska pitanja Filip Filipović objavio je da je klub angažovao poznatog trenera Dejana Jovovića, koji će biti koordinator svih selekcija.

"Rad u mlađim kategorijama ostaje primarni cilj, trenutno imamo 280 registrovanih vaterpolista, a od septembra će ih biti i više. Ovim mladim momcima koji su u mlađim kategorijama osvojili gotovo sve želim da čestitam i znam da je to samo usputna stanica na putu odrastanja. Hvala i roditeljima na strpljenju", rekao je Filipović.

Klub će u narednom periodu dodatno ulagati u psiho-fizički razvoj dece kroz neophodne edukacije, a prvi put kod nas rad svakog igrača biće praćen u elektronskom formatu, dodao je zvanično najbolji vaterpolista sveta.

"Prva ekipa je mlada, ali verujemo u njih i imamo velike planove. želim da podsetim one koji ne znaju da smo pre 20 godina imali još težu situaciju, napustio nas je ceo tim, ostala su samo deca, među kojom sam bio i ja sa trenerom Dejanom Udovičićem. Uspeli smo da dođemo do titule, Fajnal-fora, a u tom timu su bili sva 'šestorica veličanstvenih' reprezentativaca koji se sada opraštaju. Partizan je poseban tim u svetu vaterpola, a poruka mladima je da ako imaju ciljeve prepreke ne postoje i da samo oni koji nisu probali nisu uspeli", poručio je Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.