Nova vest
Vaterpolo

Petak, 29.01.2016.

21:46

Partizan siguran u NS, Zvezda dobila u finišu

Vaterpolisti Partizana i Crvene zvezde ostvarili su pobede u 11. kolu regionalne Triglav lige.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Partizan siguran u NS, Zvezda dobila u finišu
Starsportphoto

‘Crno-beli’ su savladali Vojvodinu u gostima rezultatom 11:8 (4:2, 3:1, 2:3, 2:2), dok je Zvezda tek u finišu slavila u Kragujevcu protiv Radničkog – 8:5 (2:1, 1:2, 2:2, 3:0).

Partizan je takmičarsku 2016. godinu otvorio novom pobedom opravdavši ulogu favorita u Novom Sadu.

Silovito je krenuo Partizan. Poveo sa 3:0. Na dva minuta pre prvog odmora bilo je već 4:1 za crno-bele, kad je Drašović iskoristio igrača više. Novosađani su ipak, do kraja prve četvrtine prišli na „-2“, ali u drugoj je Partizan istim ritmom nastavio da puni mrežu domaćih, pa je na poluvreme otišao sa četiri gola prednosti.

Vojvodina je u trećoj četvrtini zaigrala bolje, uspela da se ponovo približi na gol zaostatka (6:8). Crno-bele je golom iz kontranapada 50 sekundi pre poslednjeg odmora na 9:6 odveo Draško Gogov.

Nisu se predavali domaći, u prvoj akciji u poslednjoj četvrtini izborili su peterac, koji je Šulc pretvorio u 7:9. Gavril Subotić je svojim trećim i četvrtim golom povisio na 11:7, s tim rezultatom ušlo se u poslednja dva minuta. Sve je bilo jasno, Novosađani su u preostalom vremenu samo ublažili poraz.

Crno-beli čuvaju četvrto mesto sa 19 bodova, tri više od petoplasirane Mladosti, koja je danas izgubila od Primorja.

U uzavreloj atmosferi prepunog bazena „Park“ u Kragujevcu, vaterpolisti Crvene zvede porazili su Radnički.

Zbog velike važnosti utakmice, timovi su igrali veoma čvrsto, pa je velika borba vođena sve do poslednje četvrtine, u koju su timovi ušli izjednačeni.

Domaći su poveli već u prvom napadu, preko novajlije Romana Pilipenka, koji je tako na sjajan način debitovao u novom timu, ali su do kraja prve četvrtine Beograđani preokrenuli golovima Dragana Draškovića i Ivana Rackova – 2:1.

Kragujevčani su do velikog odmora uspeli da izjednače, golovima Marka Martinića i Radeta Joksimovića (3:3), a sredinom treće četvrtine i da preokrenu, novim pogotkom Martinića – 4:3. Međutim, njihova radost nije dugo trajala, jer je odmah zatim Rackov iskoristio nesmotrenost protivničke odbrane, a Branko Petković ponovo doveo Zvezdu u vođstvo, 34 sekundi pre ulaska u poslednju deonicu. Ipak, to je bilo dovoljno vremena da se Martinić pobrine za egal pred odlučujući period – 5:5.

Ipak, ’crveno-beli’ su u završnici meča postigli tri gola i došli do važnih bodova.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Marko Martinić sa tri pogotka, koliko je dao i Ivan Rackov na drugoj strani.

Pre početka susreta, najmlađi igrač omladinske škole Radničkog, Zdravko Mijailović, uručio je u ime kluba plaketu treneru Radničkog, Urošu Stevanoviću, koji je kao prvi pomoćnik selektora Dejana Savića, osvojio zlatnu medalju sa reprezentacijom Srbije na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Beogradu. Publika je velikim ovacijama pozdravila i selektora muške reprezentacije Srbije, Dejana Savića i šefa stručnog štaba ženskog nacionalnog tima, Vladimira Bajkovića koji su prisustvovali utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu