Nova vest
Vaterpolo

Petak, 15.05.2015.

13:14

VSS: O Rađenu posle postupka

Vaterpolo savez Srbije (VSS) saopštio je da će se oglasiti nakon završetka postupka u vezi sa reprezentativcem Nikolom Radjenom, koji je optužen za doping.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

"Povodom pisanja pojedinih medija i portala oko Nikole Rađena naš savez smatra da, kao i uvek u ovakvim slučajevima, treba sačekati kraj postupka. Na tako nešto nas obavezuje i poštovanje Zakona o sprečavanju dopinga u sportu i Zakona o zaštiti podataka o ličnosti", poručili su iz VSS.

Krovna organizacija srpskog vaterpola citirala je Zakon o sprečavanju dopinga u sportu.

"Antidoping agencija i nadležni nacionalni sportski savez obavezni su da se u slučajevima iz stava 3. ovog člana (obaveštavanje o rezultatima sprovedene doping kontrole i utvrdjivanje odgovornosti zbog povrede antidoping pravila) staraju o tome da podaci o ličnosti ne budu dostavljeni neovlašćenom licu, kao i da uskrate dostavljanje tih podataka ukoliko organizacija kojoj se podaci dostavljaju ne garantuje odgovarajuću zaštitu podataka".

Rađen je potvrdio da se nalazi pod optužbama za doping i da će se oglasiti kada postupak bude završen.

"Zaštita podataka o ličnosti i privatnosti u oblasti sprečavanja dopinga u sportu ostvaruje se u skladu sa odredbama ovog zakona i zakona kojim se uređuje zaštita podataka o ličnosti", dodaje se u saopštenju VSS.

Rađen je prema nezvaničnim informacijama B92 nedavno pao na doping testu, i to na kokain, a prema novim antidoping pravilima mogao bi da bude odstranjen iz sporta u trajanju od čak četiri godine.

Srpski vaterpolista od prošle godine brani boje Olimpijakosa iz Atine, a pošto trenutno ima 30 godina eventualna suspenzija, prema novom pravilniku dobio bi četiri godine, mogla bi da označi i kraj njegove karijere.

Ukoliko Rađenov doping prekršaj bude potvrđen i ako bude suspendovan, reprezentacija Srbije nastupiće oslabljena na predstojećim velikim takmičenjima, pre svih prvenstvu sveta od 27. jula do 8. avgusta u Kazanju i Olimpijskim igrama sledeće godine u Rio de Žaneiru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve