Nova vest
Vaterpolo

Petak, 17.10.2014.

20:38

LŠ: Radnički bolji od Solnoka

Na otvaranju druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona, kragujevački Radnički pobedio je Solnok sa 12:10.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Radnički je odigrao fenomenalnu partiju na obe strane bazena i zabeležio trijumf kojim je otvorio vrata naredne runde.

Od samog starta tim iz Šumadije stavio je do znanja protivniku da, bez obzira na imena rivala, želi pobedu. To je uspeo da ostvari agresivnom preciznom igrom u napadu.

Kragujevčani su brzo imali ogromnu prednost na svom kontu, jer je na semaforu ekspresno stajalo 5:1.

Gosti su došli do daha, zahvaljujući Vargi, ali je već na kraju prve četvrtine u njihovoj mreži bilo čak šest pogodaka za 6:3. U istom ritmu, Radnički je nastavio i u drugom periodu, a najveća prednost od pet poena razlike na semaforu je stajala u dva navrata, napre posle pogotka Filipa Trajkovića (8:3), a onda i Marka Ćuka (9:4).

Mnogo agresivnije krenuli su gosti u drugom poluvremenu, ali iako napad Kragujevčana nije zadržao oštrinu, odbrana je bila na nivou. Golman Zdravko Radić je sa nekoliko fenomenalnih refleksnih reakcija sprečio Mađare da ugroze prednost, pa je Radnički u potpunosti kontrolisao utakmicu i nijednog trenutka nije dozvolio Solnoku da se približi na manje od dva gola razlike.

Najefikasniji u redovima Radničkog bio je Marko Ćuk sa 3 pogotka, dok su odmah za njim bili Nikola Dedović i Filip Trajković sa po dva postignuta gola. Kod gostiju, precizniji od ostalih bio je Denis Andon Varga, sa četiri postiguta gola.

Strateg Kragujevčana Uroš Stevanović, bio je prezadovoljan učinkom na otvaranju drugog kvalifikacionog turnira Lige šampiona.

„Za ovaj trijumf zaslužni su isključivo igrači, jer samo oni znaju šta su morali da savladaju u sebi i oko sebe u ova dva meseca, da bi došli do ovog uspeha. Ovo nije naš maksimum već samo pokazatelj koliko možemo ove sezone. Solnok je napravljen kao jedan od glavnih konkurentata za osvajanje Lige šampiona, ali smo mi znali da možemo ne samo da im pariramo, već i da pobedimo. Kontrolisali smo celu utakmicu, ali to što smo pobedili ne znači ništa ako ne zabeležimo do kraja turnira još dve pobede i osvojimo prvo mesto u grupi“, rekao je Stevanović.

Radnički – Solnok 12:10 (6:3, 3:2, 1:2, 2:3)

Zatvoreni bazen SC „Park“. Gledalaca: 500. Sudije: Nikolas Stavropulos (Grčka) i Mihai Simion (Rumunija). Igrač više: Radnički 8 (3), Solnok 10 (4). Peterci: Solnok 1(1).

Radnički: Radić, Trajković 2, Popović 1, Marković 1, Miličić, Bogdanović, Vrlić, 1, Ćirić, Basara 1, Vuksanović 1, Dedović 2, Ćuk 3. Petković, Živojinović
Trener: Stevanović.

Solnok: Nagi, Gocić, Madaraš 2, Vamoš, Jankis, Mezei 1, Aleksić, Tot, R. Varga 2, A. Varga 4, Kiš, Mitrović 1, Deker.
Trener Čeh

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve