Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 26.01.2014.

20:15

Šefik rešio Kup golom sa gola!

Vaterpolisti Crvena zvezde odbranili su titulu u Kupu pobedom nad Radničkim 12:11, pogotkom Denisa Šefika od gola do gola u poslednjoj sekundi!

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Zvezda je ispustila prednost od tri gola razlike u poslednjih pet minuta, Radnički imao 15 sekundi da dobije meč na Tašmajdanu, ali je onda Šefik neverovatnim golom šokirao sve.

Golman Zvezde je u sposlednjoj sekundi u očaju šutirao sa svog gola, lopta je dva puta odskočila i preletela zbunjenog Zdravka Radića, te završila ispod prečke.

Usporeni snimak je pokazao da je u trenutku šuta isteklo vreme, ali su sudije priznale pogodak. Da li će biti naknadne promene ishoda meča znaćemo verovatno već u ponedeljak, do tada Zvezda je osvajač Kupa Srbije za sezonu 2013/2014.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bili su Andrija Prlainović, Boris Vapenski i Viktor Rašović sa po dva gola. U ekipi Radničkoj istakli su se Filip Filipović i Đorđe Filipović sa po tri gola, dok je dva postigao Dušan Marković.

Zvezda je pred oko 3.000 gledalaca na Tašu osvojila drugi trofej u sezoni, a peti uzastopni. Na otvaranju sezone crveno-beli su u Superkupu Evrope takođe biti bolji od Radničkog.

Prvi do gola na Tašu stigao je Radnički. Marković je proigrao Koroliju koji je pobegao Rađenu i savladao Šefika. Umalo je Radnički stigao do dva gola prednosti, ali je Burić pogodio stativu, što je domaćin kaznio i iskoristivši igrača više i golom Prlainovića sa distance izjednačio.

Ipak, Radnički ponovo stiže do vođstva, Filipović je pokupio loptu posle odbitka pre Zvezdine odbrane, proigrao Markovića koji ponovo trese mrežu crveno-belih. Šefik potom sprečava novi gol Kragujevčana, a na drugoj strani Avramović donosi novi izjednačenje (2:2).

U finišu prvog perioda Zvezda je pojačala odbranu, zaustavila nekoliko napada Kragujevčana te golom Rašovića prvi put povela na meču, za 3:2 posle uvodne četvrtine. Problem za Radnički pred nastavak bila su dva isključenja Burića.

Radnički ponovo prvi trese mrežu na startu nove četvrtine i vraća meč u egal koji je trajao do završnice poluvremena. Zvezda je brzo vratila vođstvo sjajnom golom Vukčevića šraubom, da bi mu se revanširao Zloković i na isti način savladao Šefika.

Nastavljen je žestok tempo na prepunom plivalištu na Tašu, a Zvezda nastavlja da diktira rezultat pogodkom Vapenskog koji loptu palje uz stativu pore nemoćnog Radića. Kragujevčani ne gube korak, Filipović preuzima odgovrnost i u napadu sa igračem više donosi novo izjednačenje (5:5).

Kao i u uvodnom peridu, poslednji period je ponovo protekao u znaku domaćina koji fenomenalnim golom Prlainovića koji je lobovao Radića iako je imao Burića na leđima, ali je Hrvat morao da bude blag kako ne bi završio meč. Crveno-beli su imali šansu da u finišu steknu dva gola prednosti, ali nisu iskoristili isključenje Filipovića, pa je ostalo 6:5 na poluvremenu.

Zvezda ne uspeva ni na startu trećeg perioda da prva stigne do lopte, ali ovaj put odoleva napadu rivala. Usledilo je nekoliko neuspešnih napada ispred oba gola, da bi konačno crveno-beli sa igračem više napravili kontru i golom Vapenskog stigli do 7:5, prvi put na meču. Kragujevčani odmah uzvraćaju preko svog najboljeg igrača Filipovića, a Vuk Rašović nakon asistencije postiže i gol u ovoj četvrtini i vraća Zvezdu na +2.

To kao da konačno slama otpor rivala jer Radnički ne uspeva da odmah uzvrati, a onda Strahinja Rašović pored Filipovića postiže novi gol za ogromnih 9:6. U finišu perioda Radnički se vraća u igru, Filipović pronalazi prostor pored Vapenskog i smanjuje na 9:7 posle tri perioda.

Kragujevčani ovaj gol maksimalno koriste i nakon što su ponovo izborili prvi napad u četvrtini, Đorđe Filipović postiže gol za nastavak drame. Zvezda nastavlja u svom ritmu i preko Džon Mana koristi novu situaciju sa igračem više da zadrži dva gola prednosti.

A onda je usledio verovatno ključni trenutak meča. Rađen pravi faul u dva metra i Radnički dobija peterac. Filipović preuzima odgovornost, ali Denis Šefik sjajno interveniše i sprečava goste da smanje zaostatak, što njegovi saigrači koriste i preko Vapenskog se vraćaju na +3 (11:8), pet i po minuta pre kraja.Međutim, to ipak nije prelomilo meč. Radnički kreće na sve ili ništa i vraća se u život.

Sjajni Đorđe Filipović smanjuje na dva gola zaostatka, potom Šefik dva puta spašava gol Zvezde prilikom pokušaja Filipa Filipovića u situacijama sa igračem više za Radnički, ali njegov napad to ne koristi. Promašaje Filipa ispravlja Đorđe koji dva minuta pre kraja smanjuje na 11:10, da bi nakon novog promašaja umornog napada Zvezde preko Vukčevića, Burić doneo izjendnačenje i vratio dramu.

Zvezda kreće u važan napad 40-ak sekundi pre kraja, ali Prlainović lakom udara rivala i sudije sviraju faul. Gosti dobijaju 15-ak sekudi da naprave neverovatan prekret i savladaju domaćina, ali nisu uspeli da ugroze Šefika. Golman Zvezd dobija loptu, šutira ka golu protivnika i postiže neverovatan gol za konačnih 12:11 (3:2, 3:3, 3:2 , 3:4) za Zvezdu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

176 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve