Nova vest
Vaterpolo

Subota, 09.11.2013.

20:48

Šefik: Nismo uspeli na ruletu

Golman Crvene zvezde Denis Šefik izjavio je da su penal-rulet i iskustvo italijanskog tima odlučili pobednika dvomeča protiv Pro Reka u baražu za LŠ.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Stigli smo četiri razlike, ali na ruletu nismo uspeli. Italijani su iskusnija ekipa, imaju mnogo veći broj dobrih šutera. Čestitao bih svojoj ekipi na fenomenalnoj igri, u dugoj karijeri ovakvo požrtvovanje nisam video. Dobili smo sa četiri razlike ekipu koja je uz Primorje najbolja u Evropi. Grčki sudija nam je u prvom meču napravio mnogo veliku razliku".

Iskusni golman je dodao da je ljut na bivše čelnike Vaterpolo saveza Srbije zbog toga što su, kako je naveo, dozvolili da Crvena zvezda kao aktuelni kontinentalni prvak igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Sramota je što ekipa koja je prvak Evrope i koja je uzela 'duplu krunu' u Srbiji uopšte igra kvalifikacije. Naš savez je ostao nem na to, ljudi koji su ga vodili u tom momentu. Bilo koja vaterpolo sila bi napravila haos kada bi se desilo da njihova ekipa kao evropski prvak igra kvalifikacije", istakao je Šefik.

Vaterpolista Pro Reka Aleksandar Ivović nije krio zadovoljstvo zbog uspeha u Beogradu.

"Bilo je mnogo teško. Igrao sam i prošle godine ovde i znam da Crvena zvezda igra iznad mogućnosti u svom bazenu zbog sjajnih navijača. Oni su od početka nametnuli svoj ritam igre, a mi nismo uspeli da se snadjemo, dali su nam gol u poslednjoj sekundi za peterce. Ostaće žal što jedna od ove dve ekipe ispada, ali o tome treba da se pozabave čelnici Evropske plivačke federacije. Srećan sam što smo smo se plasirali u Ligu šampiona", rekao je Ivović.

Pročitajte utiske trenera Zvezde Dejana Savića i Borisa Vapenskog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve