Rudić napustio kormilo Hrvatske

Ratko Rudić, jedan od najboljih vaterpolo trenera u istoriji tog sporta, nije više selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske.

Izvor: B92 Hrvatska
Podeli

Rudić je na klupi 'Barakuda' bio od 2004. godine i za to vreme osvojio devet medalja, on će ipak ostati u Savezu, ali kao sportski direktor.

"Dosta je bilo. Trideset godina na klupi me je umorilo. Vreme je da šansu dobiju mladi treneri", rekao je Rudić i osvrnuo se na nedavne OI, "Neuspeh iz Pekinga me je pratio do finala u Londonu, tek sam posle zlata prežalio Peking".zaključio je Rudić.

Rudića će na klupi zameniti, njegov dosadašnji asistent, Elvis Fatović.

Najtrofejniji stručnjak u istoriji vaterpola je za vreme svoje karijere vodio četiri nacionalna tima, Jugoslaviju, Italiju, SAD i Hrvatsku. Rudić je pre trenerske karijere igrao vaterpolo. Bio je član tima Jugoslavije koja je na Igrama u Moskvi 1980. godine osvojila srebro.

Rudić je za osam godina na klupi Hrvatske osvojio devet medalja, od čega su najznačajnija tri zlata. Svetska liga 2012. godine, Evropsko prvenstvo 2010, u Zagrebu, i naravno zlato na nedavno završenim Igraama u Londonu.