Nova vest
Vaterpolo

Petak, 03.08.2012.

09:17

Gavril Subotić izabrao Srbiju!

Jedan od najtalentovanijih crnogorskih vaterpolista Gavril Subotić, sin legendarnog reprezentativca Jugoslavije Vasa, odlučio je da igra za Srbiju.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

On je igrao za mlađe kategorije Crne Gore, a afirmaciju je stekao u Jadranu. Od naredne sezone igraće za Partizan, a nakon pauze od godinu dana i za selekciju Srbije.

"Ništa se bombastično nije dogodilo da bi došlo do ovakve odluke, ništa nije prelomilo. Njegov razvojni put sportiste i studenta biće mnogo bolji jer u Beogradu ima više mogućnosti", rekao je Vaso Subotić.

Ovu vest za radio Jadran potvrdio je i generalni sekretar Vaterpolo saveza Crne Gore Dejan Adžić.

"Imam informaciju iz porodice Subotić, da je njegov otac doneo takvu odluku da Gavril igra za srpsku reprezentaciju. Pored svih obećanja koje je dao svojim prijateljima, saigračima i nama u Savezu, on je pogazio reč i to više govori o njemu, ali ja to ne bih više komentarisao", rekao je Adžić koji je najavio promenu odnosa sa VS Srbije zbog ove situacije.

"Mi smo pred potpisivanjem ugovora sa VS Srbije i ako se ovo zaista obistini, doći će do novih momenta u odnosima između dva saveza", jasan je Adžić.

Gavrilov otac Vaso je rekao da odluku o karijeri njegovog sina “mogu da donesu samo Gavrilo i i njegova porodica, a ne neki član Savjeta ili bilo ko drugi”.

"Nema tu nikakvih emocija, sve je samo u najboljem interesu za moje dete. Smatram da bi bio previše rastrzan da je na dve strane, ovako cela njegova sportska i svaka druga karijera biće vezana za Partizan, Beograd i Srbiju", zaključio je Subotić i pozvao "Vaterpolo savez Crne Gore da bude iskreniji u svojim izjavama".

Subotić je treći u nizu talentovanih vaterpolista koji je rođen u Crnoj Gori, a odlučio se da igra za Srbiju - pre njega to su uradili Andrija Prlainović i nedavno Dušan Mandić, koji je sada u sastavu reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Londonu, gde je debitovao na meču sa Velikom Britanijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu