Nova vest
Vaterpolo

Subota, 11.12.2010.

16:23

Partizan i Vojvodina u finalu Kupa

Vaterpolisti Partizan Rajfajzena i novosadske Vojvodine igraće u nedelju (17.00h) u finalu Kupa Srbije.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Partizan je lako savladao Crvenu zvezdu 7:2 (1:0, 0:0, 4:1, 2:1), dok je Vojvodina deklasirala ŽAK iz Kikinde 11:2 (2:1, 3:0, 2:0, 4:1).

Aktuleni šampion i branilac titule je, međutim, tek u drugom poluvremenu slomio večitog rivala jer je pored brojnih promašaja, u prvom poluvremenu odlično branio i Gojko Pjetlović.

Andrija Prlainović i Aleksandar Radović postigli su po dva gola za Partizan, a strelci su bili još Hadžiteodoru, Mitrović i Aleksić. Strelci za Zvezdu bili su Savić i Popović.

Izabranici trenera Igora Milanovića iskazali su i u meču sa zvezdom sve slabosti uočene na startu Evrolige, a sporost u napadu, loša selekcija šuta i katastrofalna realizacija.

Golman “crveno-belih” posebno je bio inspirisan prilikom pokušaja njegovog braza Duška kojem je odbranio čak šest udaraca u prvom poluvremenu i ostavio ga bez gola, ali njegovi saigrači u prve dve četvrtine nisu uspeli da organizuju ni jedan napad kako bi ugrozili gol rivala.



Svu neizvesnost Partizan je otklonio u trećoj četvrtini sa četiri gola, a prvi put mreža “crno-belih” zatresla se iz peterca. Partizan će u finalu čekati boljeg iz meča Vojvodina – ŽAK koji počinje u 16.30 sati.

“Crno-beli” su, ipak, verovatno koncentrisani na ključni duel sa Olimpijakosom u Atini (18. decembar) u Evroligi koji moraju da dobiju ukoliko žele da izbegnu ponižavajuću eliminaciju. 



Partizan
: Soro, Hadžiteodoru 1, Rađen, Avramović, Korolija, Aleksić 1, Duško Pijetlović, Prlainović 2 (1), Radović 2, Avramović, Mitrović 1, Vujasinović, Ćuk, Živojinović, Šaponjić, Dedović

Crvena zvezda: Gojko Pijetlović, Strahinja Rašović, Đuretić, Rusov, Savić (1), Antonijević, Kocić, Viktor Rašović, Krstić, Maljković, Popović 1, Ivošević, Draksimović, Petrović, Filipović

Igrač više: Partizan 2 (1), Crvena zvezda 2 (0). Peterci: Partizan 1 (1), Crvena zvezda 1 (1).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu