Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 07.09.2010.

21:42

Srbija u polufinalu u Zagrebu!

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Zagrebu pobedom nad Crnom Gorom rezultatom 6:5 (1:2, 1:1, 2:1, 2:1).

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Srbija, aktuelni svetski šampion, je tako eliminisala branioca trofeja, koji je titulu osvojio pre dve godine u Malagi.

U borbi za plasman u finale Srbija će u četvrtak od 17.45 igrati protiv Hrvatske, koja je zahvaljujući prvom mestu u grupi A direktno izborila mesto u polufinalu. U drugom polufinalu, od 20.40 časova, igraće Mađarska i Italija.

U drugom minutu Srbija je postigla gol, ali on nije priznat zbog povrede prostora. Crnogorci su bili ti koji su poveli preko Mlađena Janovića, ali je Srbija ubrzo uspela da izjednači preko golom kapitena Vanje Udovičića. Ipak, na prvi odmor se otišlo s prednošću Crne Gore od 2:1, pošto je Nikola Vukčević zatresao mrežu Srbije na nekoliko sekundi pre kraja.

Već u prvom minutu druge četvrtine desila se gotovo identična situacija kao na početku susreta, pošto je poništen gol Duška Pijetlovića, ali ovog puta bez ikakvog osnova jer je bio čist pogodak. Ipak, vrlo brzo je Udovičić ponovo zatresao mrežu Crnogoraca, na kojoj se nalazio Denis Šefik. Na sredini drugog perioda igre Crnogorci su vodili sa 3:2 pogotkom Aleksandra Ivovića, a potom su imali priliku da povećaju prednost, ali je golman Slobodan Soro odlično reagovao. Srpski vaterpolisti potom nisu uspeli da iskoriste kontru, a posle nekoliko neuspešnih napada na obe strane na poluvreme se otišlo sa nepromenjenim rezultatom.

Kao i na početku druge četvrtine i u trećoj je Srbija krenula ofanzivno i već u prvom napadu je Udovičić ponovo uspeo da nadmudri Šefika i izjednači na 3:3. Crna Gora je do novog vođsva došla samo minut i po kasnije, kada je sa peterca siguran bio Janović. Posle nekoliko neiskorišćenih prilika ponovo je Udovičić bio taj koji je imao najviše petlje i uspeo je da ponovo sa velike daljine zatrese mrežu Crnogoraca. Posle nekoliko prilika na obe strane, na poslednji odmor se, ipak, otišlo sa 4:4.

Početak poslednje četvrtine protekao je u znaku promašaja obe ekipe, da bi Srbija prvi put na meču došla do vođstva kada je Marko Avramović zatresao mrežu Crne Gore, a minut i po pre kraja susreta Andrija Prlainović je Srbiji doneo prednost od 6:4. Manje od pola minuta kasnije Vladimir Gojković je smanjio na 5:4, a Prlainović je potom pokušao da poveća prednost, ali bezuspešno, dok su i Crnogorci imali priliku da meč uvedu u produžetke, ali je Srbija na kraju zasluženo slavila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

218 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu