Nova vest
Vaterpolo

Petak, 23.07.2010.

22:25

Doping kontrola kod vaterpolista

Doping kontrolori iz Zagreba iznenadili su naše vaterpoliste pošto su na Tašmajdan stigli oko 7.30 časova i sačekali svetske prvake pre jutarnjeg treninga.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Hrvati su odabrali devetoricu igrača i tako selektoru Dejanu Udovičiću i saradnicima upropastili plan rada.

„Nismo mogli da održimo trening“, rekao je Udovičić.

Kontrolori su došli iz Hrvatske, jer je Zagreb domaćin Evropskog prvenstva od 29. avgusta do 11. septembra. Filip Filipović, Milan Aleksić, Stefan Mitrović i Gojko Pijetlović nisu morali da daju uzorak urina, dok su ostali sa doktorom reprezentacije Nebojšom Jeremićem uradili sve što su od njih tražili kontrolori.

Ali, ako već nisu mogli da treniraju kako su planirali, pojedinci su plivali po instrukcija legendarnog Vladimira Pavlovića. Oni su vežbali u zatvorenom bazenu, gde se zbog visoke temperature i zapare teško dolazi do vazduha. Srećom, uveče su radili na otvorenom bazenu.

Svetski prvaci i pobednici Svetske lige ovih dana pripremaju se za Svetski kup od 27. jula do 1. avgusta u rumunskoj Oradei, put koje kreću u subotu. Na otvaranju Svetskog kupa u utorak Udovičićevi izabranici od 18.30 časova igraju sa Hrvatskom, u isto vreme u sredu sastaju se sa SAD, a u četvrtak od 15.30 sa Kinom. U A grupi su Rumunija, Španija, Australija i SAD.

Četvrtfinale je u petak, polufinale u subotu, a finale u nedelju. Naša reprezentacija brani trofej, a četiri selekcije izboriće plasman na Svetsko prvenstvo 2011. godine u Šangaju. Srbi su to sa Crnogorcima uradili još u Nišu, na finalnom turniru Svetske lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve