Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 10.03.2009.

22:34

Vaterpolo: Srbija dobila Grčku 11:6

U trećem kolu Svetske lige u vaterpolu reprezentacija Srbije slavila je protiv Grčke u Atini 11:6 (3:2, 2:3, 3:0, 3:1).

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Srbija je u prve dve četvrtine delovala opušteno pa su raspoloženi i rasterećeni Grci uspevali da odolevaju. U tome su, posebno u drugoj četvrtini, imali pomoć sudije Galkina koji je kod rezultata 5:5 u seriji grešaka napravio i najveću ponistivši gol Filipovića. Ipak u nastavku susreta razlika u kvalitetu je došla do izražaja i srpski vaterpolisti su bez većih problema trijumfovali.

Realizacija sa igračem više nije bila na visokom nivou, ali su srpski vaterpolisti dobro branili igrača manje, dok su iz čiste igre nalazili put do mreže.

"Važna pobeda. Zacrtali smo učešće na završnom turniru u Crnoj Gori i posle Pireja smo jako blizu tom cilju", rekao je posle utakmice selektor Dejan Udovičić.

"Ispunili smo cilj, pobedili. Ekipe je imala snage da se osveži posle Egera. U početku smo imali barijeru kao i u Novom Sadu a posle je sve doslo na svoje. Imamo dosta vremena, to je naš najveći adut da budemo pravi kada bude trebalo", izjavio je kapiten Vanja Udovičić.

"Najvažnija je pobeda. Sada smo blizu finalnog turnira. Nije bilo najbolje u početku. Ipak presudio je kvalitet i naša igra sa igračem manje", dodao je Slavko Gak.

Tokom utakimice Milan Aleksić je dobio nehotican darac u glavu. Po završteku susreta otišao je na snimanje a na sreću nikakvih posledica osim otoka nije bilo.

Grčka - Srbija 6:11 Bazen Protonotarios. Gledalaca 500. Sudije: Galkin (Rusija), Rotuno (Italija). Igrač više: Grčka 4/17, Srbija 3/11

Grčka: Protonotarios, Milonakis, Funtulis, Kohilas, Delakas, Teodoropulos 2, Afrudakis 2, Doskas 2, Kolomvos 1, Miteludis, Papadogonas, Vulgarakis, Flekas.

Srbija: Soro, Avramović, Gocić, Udovičić 3, Gak, Pijetlović 1, Nikić 1, Aleksić, Rađen, Filipović 2, Prlainović 4, S.Mitrović, B.Mitrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu