Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 07.07.2008.

19:15

EP: Vaterpolisti savladali Rusiju

Vaterpolisti Srbije pobedili su Rusiju 11:6 (5:1, 1:2, 2:1, 3:2), u četvrtom kolu grupe B na šampionatu Evrope u Malagi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Do treće pobede izabranici Dejana Udovičića došli su pre svega odličnom igrom u prvoj četvrtini. Aleksandar Šapić ponovo je bio najefikasniji pojedinac u srpskom timu sa četiri gola, Andrija Prlainović je postigao dva, a po jednom su se u strelce upisali Udovičić, Pjetlović, Nikić, Ćirić i Vujasinović. U ekipi Rusije najbolji je bio Stepanjuk koji je postigao dva gola.

U poslednjem kolu B grupe u utorak od 19.30 Srbija igra protiv Italije, i ukoliko pobedi na tom meču, obezbediće prvu poziciju i direktan plasman u polufinale.

Srbija - Rusija 11:6

Srbija: Šefik, Prlainović 2, Rađen, Udovičić 1, Savić, Pijetlović 1, Nikić 1, Filipović 1, Ćirić, Šapić 4, Vujasinović 1, Peković, Soro.
Rusija: Davitašvili, Katkov, Jurčik, Aleničev, Zeltovakij 1, Mokienko, Halturin 1, Fatahudinov, Stepanjuk 2, Višnjakov 1, Ašajev, Agarkov 1, Ivanov.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je posle pobede nad Rusima da je pored plasmana na ovom šampionatu važna i priprema za Olimpijske Igre u Pekingu.

"Želimo da osvojimo Evropsko prvenstvo, ali taj zadatak neće biti lak. Trenutno imamo dva zadatka, da igramo ovaj turnir i da se pripremimo za Olimpijske igre. U Pekingu ćemo igrati u zatvorenom bazenu, a ovde igramo na otvorenom, i to će biti problem", rekao je Udovičić novinarima posle utakmice.

Reprezentativac Srbije Vanja Udovičić rekao je da je njegova ekipa igrala loše i dodao da će sutrašnja utakmica protiv Italije biti teška.

"Danas smo igrali loše, kao u prethodnoj utakmici protiv Rumunije. Dobro smo igrali u odbrani, ali smo napravili mnogo grešaka u napadu. Sutrašnja utakmica će biti teška, i pod velikim smo pritiskom da je dobijemo", rekao je Udovičić.

Trener ruske ekipe Vjačeslav Sobčenko rekao je da je ponosan na svoj tim.

"Ponosan sam na svoj tim. Danas su pokazali da imaju karakter, pogotovo posle loše prve četvrtine. Odlično su otplivali nekoliko kontranapada, ali nismo uspeli da postignemo golove", rekao je on.

Ruski reprezentativac Pavel Kalturin rekao je da je teško igrati protiv Srbije, ali da se njegova ekipa hrabro bori protiv najboljih selekcija.

"Uvek je teško kada igrate protiv Srbije, jer su oni jedna od ekipa koje su u najboljoj kondiciji. Iskusniji su od nas, ali mi se uvek hrabro borimo protiv najboljih ekipa", rekao je Kalturin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu