Nova vest
Vaterpolo

Subota, 10.05.2014.

19:16

Dominacija: Zvezda odbranila titulu

Vaterpolisti Crvene zvezde odbranili su titulu šampiona Srbije pobedivši u finalnoj seriji Radnički iz Kragujevca sa 3-0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U trećem duelu na Tašmajdanu ekipa Dejana Savića je bila ubedljiva – 12:7 (2:1, 4:4, 3:1, 3:1) osvojivši tako četvrtu titulu u istoriji kluba.

Ovaj tim Crvene zvezde je nastavio da osvaja trofeje u svim takmičenjima u kojima nastupa. Prošle sezone osvojili su domaće prvenstvo, Kup i Ligu šampiona, a ove su trijumfovali u Superkupu Evrope i domaćem Kupu.

U trećem duelu finala Zvezda je imala vođstvo u većem delu utakmice, Radnički je u drugoj deonici posle tri vezana gola stigao do prednosti, ali Andrija Prlainović odigrao je možda i najbolji meč u sezoni, pa nije bilo dileme ko će pobediti.



Upravo je kapiten Prlainović bio i najefikasniji sa 5 golova, dok su Rađen i Vapenski postigli po 3. Na drugoj strani Burić, Vuksanović i Filipović postigli su po 2 gola.

Tok meča:

Gosti iz Kragujevca bolje su otvorili duel i u drugom napadu su stigli do vođstva golom Burića sa pozicije centra.

U nastavku prve deonice Zvezda je stigla do preokreta. Izjednačio je Kljajević, a Prlainović je ’bombom’ doneo prednost od 2:1. Radnički je u finišu imao priliku da sa igračem više stigne do 2:2, ali je Zvezda odigrala dobru odbranu.

U drugoj deonici se rasplamsala borba. Rađen je pogodio za 3:1 prelepim lob udarcem, ali tada je usledila velika serija Kragujevčana.

Filip Filipović je smanjio na 3:2, Burić je svojim drugim golom izjednačio na 3:3, a Đorđe Filipović je kompletirao preokret gostiju.



Drugu deonicu je ipak obeležila tuča igrača u bazenu, Strahinja Rašović i Đorđe Filipović su uspli u sukob, a najdeblji kraj izvukao je Viktor Rašović kome je rasečena arkada.

Situacija se brzo smirila, a epilog gužve bila su dva peterca za Zvezdu i jedan za Radnički. Sva tri su pretvorena u golove, pa je rezultat bio izjednačen – 5:5. Prvo poluvreme završeno je još jednim lepim golom Anrije Prlainovića za 6:5.

Na startu drugog dela Vapenski je pogodio za 7:5, ali je Vuksanović vratio Kragujevčane u igru – 7:6. Ipak, u nastavku treće četvrtine Rađen je postigao bizaran gol u pokušaju da asistira centru, a za 9:6 je pogodio Andrija Prlainović spektakularnim golom nakon što je preplivao kompletan bazen.

U poslednjoj deonici nije bilo dileme. Rađen je pogodio za 10:6, a onda je kapiten Prlainović postigao još dva gola i otklonio sve dileme – 12:6. Do kraja su Kragujevčani samo uspeli da ublaže poraz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu