Milanović: Sredićemo sve stadione

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Goran Milanović rekao je da će jedan od njegovih osnovnih ciljeva biti poboljšanje infrastrukture u prve dve lige.

Izvor: JM

Petak, 21.09.2012.

19:50

Default images

Milanović je izabran za potpredsednika FSS zaduženog za Superligu i Prvu ligu Srbije. On je novinarima u Jagodini rekao da fudbal u Srbiji napreduje i da se to može videti po izgradnji stadiona.

"Jedan od osnovnih ciljeva biće koordinacija poslova oko toga da pojačamo aktivnosti vezane za poboljšanje infrastrukture na našim stadionima, jer sam ja ubeđen da je to jedini i najbolji mogući put za boljitak srpskog fudbala", kazao je Milanović.

On je ocenio da će na dobrim terenima talenat i radi "doći do izražaja" i da će se tako klubovi približiti onima u Evropi.

FSS je zamislio da se "fudbalska vlada" konstituiše na resornom principu i da svako bude zadužen za određeni segment. Milanović je ocenio da je bilo "logično" da on bude zadužen za lige.

"Na mnogo lokacija smo izgradili infrastrukturu u Srbiji i ojačali te fudbalske centre. U periodu od tri, četiri godine u Srbiji, na primer, nije napravljeno osam mostova ili osam novih fabrika, a mi smo uspeli, u ovakvim teškim uslovima u kojima se država i društvo nalaze, da izgradimo sedam, osam novih stadiona", rekao je Milanović.

"Sa tog aspekta posmatrano fudbal u Srbiji poslednjih godina napreduje u ukupnom smislu, a ne govorim samo o takmičarskim rezultatima. Kada napravimo infrastrukturu, u narednom ciklusu od nekoliko godina, to će uspeti da dovede dotle da imamo i značajnije i kvalitetnije rezultate", kazao je novi potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: