Garminu etapa, Navardauskasu majica

Biciklisti Garmin-Barakude pobedili su na četvrtoj etapi trke „Điro d’Italija“, timskom hronometru u Veroni, posle koje je Ramunas Navardauskas preuzeo vođstvo.

Izvor: JT

Sreda, 09.05.2012.

18:21

Default images

Garmin je etapu dugu 33,2 kilometra, prvoj na ovogodišnjem „Điru“ koja je vožena u Italiji, kompletirao u vremenu od 37:04 minuta, sa pet sekundi prednosti u odnosu na vozače Kaćuše.

Tim BMC, čiji lider Tejlor Fini je nosio roze majicu posle tri uvodne etape, koje su vožene u Danskoj, imao je tek deseto vreme, sa 31 sekundom zaostatka, pa je američki biciklista pao na peto mesto u generalnom plasmanu. Navardauskas trenutno vodi u poretku, ispred timskih kolega Tajlera Ferara, Robija Hantera i Rajdera Hesjedala.

24-godišnji Litvanac je četvrtu etapu započeo sa 18 sekundi zaostatka u odnosu na Finija, ali je uspeo da pretekne Finija, pošto Aleks Rasmunsen, najbolje plasirani vozač Garmina posle Danske, nije uspeo da izdrži ritam svojih timskih kolega. Rasmusen je bio 13 sekundi iza Ameirkanca, ali na ulicama Verone nije bio petoricom najboljih u timu Garmina.

Ovo je fantastično, svi u Garminu mnogo volimo timski hronometar, a to što je roze majica u našem posedu ovaj rezultat čini još boljim“, rekao je Ferar, koji je u generalnom plasmanu deset sekundi iza Navardauskasa.

Treće vreme na četvrtoj etapi ostvario je Sakso Bank, dok je probleme pored BMC rejsinga imao i tim Skaj, koji je zauzeo tek deveto mesto, sa 30 sekundi zaostatka u odnosu na Garmin.

„Điro“ se nastavlja u četvrtak 209 kilometara od Modene do Fana, koja će pogodovati sprinterima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: