Legija časti za Tonija Parkera

Izvor: B92, Beta

Subota, 29.09.2007.

00:24

Default images

Francuski košarkaški reprezentativac Toni Parker odlikovan je u petak ordenom Legije časti. "Želim da vam kažem da smo ponosni na vas jer predstavljate zemlju u veličanstvenom svetlu", rekao je predsednnik Francuske Nikola Sarkozi Parkeru prilikom uručivanja ordena viteza Legije časti. "Jedno je biti talentovan, mnogo ljudi je talentovano, ali vi imate talenta da radom istaknete kvalitete", dodao je francuski predsednik.

Na nedavno održanom Evropskom prevenstvu u košarci u Španiji francuska reprezentacija je razočarala i nije se kvalifikovala za Olimpijske igre u Pekingu.

"Znam da je prevazilaženje poraza priprema za pobedu", rekao je Sarkozi.

Toni Parker (25), koji je u Jelisejsku palatu došao sa majkom, poklonio je Sarkoziju crni dres svog košarkaškog kluba San Antonio, u kojem igra od 2001, sa imenom šefa države i brojem jedan.

On je prvi Francuz i Evropljanin koji je proglašen za najboljeg igrača velikog finala NBA lige u kojem je San Antonio pobedio Klivlend i osvojio četvrtu titulu u poslednjih devet sezona.

Na Evropskom prvenstvu u košarci 2005. Parker je sa reprezentacijom te zemlje osvojio treće mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: