Lorenzo razbio Armani – Zvezda odbranom do treće pobede zaredom!

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su treći trijumf zaredom u Evroligi nadigravši Armani u Milanu.

Izvor: LN

Četvrtak, 05.12.2019.

19:55

Default images
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Crveno-beli su slavili pobedu u Mediolanum forumu rezultatom 77:67, u 12. kolu Evrolige.

Ovo je bila peta pobeda u isto toliko mečeva u Evroligi nad Armanijem, koji je produžio krizu u tom takmičenju i upisao treći vezani trijumf.

Ceo meč je prošao "obojen" u Lorenza Brauna, koji je bio najbitniji i najbolji igrač crveno-belih od prvog do poslednjeg minuta.

U prvih nekoliko minuta utakmice imao je poene, asistencije i izgubljene lopte, a Zvezda je dobro igrala.

Braun je prvu četvrtinu završio sa pet poena, tri asistencija i tri izgubljene lopte, a Armani je dosta poena ubacio sa linije slobodnih bacanja, pre svega preko Moskarinija (18:20).

Druga četvrtina nije počela kvalitetnom košarkom, a sredinom te deonice "manekeni" su krenuli da pogađaju trojke.

Istakli su se Majkl Rol i Nemanja Nedović, doprinos je dao Serhio Rodriges, pa je domaćin došao do najveće prednosti na tri minuta do kraja poluvremena (36:31).

Uživo prenos meča mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.
EPA-EFE/MATTEO BAZZI
Na poluvreme se, ipak, otišlo u potpunom egalu (40:39), a zanimljivo je bilo da je Lorenzo Braun bio na klupi maltene celu drugu četvrtinu.

Zvezda je sredinom treće četvrtine zaigrala izuzetno u odbrani, a Armani nije pogađao ni kada je dolazio do pozicija.

Lošom igrom isticao se Šelvin Mek, a italijanskog predstavnika je zabloleo to što je od poluvremena bila bez raspoloženog Nedovića, koji je ostao u svlačionici zbog povrede.

Krajem treće četvrtine napravljena je velika razlika u igri, Mesina nije imao odgovor za Odža i Lorenza, a svoj doprinos dao je i Derik Braun sa jednom od najboljih utakmica u sezoni.

Pred poslednji deset minuta bilo je 50:57, a na gostima je bilo samo da održe prednost.

Poslednji kvartal je počeo dosta loše, bez poena, a onda su usledile trojke Berona i "Ćaća".
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Igralo se koš za koš u nastavku, što je mnogo više odgovaralo Zvezdi, koja nije dopuštala Armaniju da priđe na manje od pet poena zaostatka.

Lopta je kod Lorenza bila na sigurnom mestu i Zvezda je igrala koliko-toliko dobro u napadu, ali izuzetno u odbrani, skupljajući u reketu.

Armanijev šut nije bio na nivou i odsustvo Nedovića i Micova se izuzetno osetilo, pa su crveno-beli mirno priveli meč kraju.

Lorenzo je dominirao sa indeksom 29 (21 poen, 4 skoka, 7 asistencija, 4 izgubljene), a pratili su ga Bili Beron sa 17 i Derik Braun sa 12 poena.

Niko više nije bio dvocifren, a po šest poena imali su Davidovac i Faje, koji je uhvatio i šest lopti. Džejms Gist imao je šest skokova, ali je iz igre šutirao 1 od 7, dok je Dženkins za 16 i po minuta šutnuo samo jednom i promašio.

Na drugoj strani jedini dvocifreni bio je Serhio Rodriges sa 14 poena. Po sedam su upisali Dela Vale, Bruks i Moraskini, koji nije poentirao u drugom poluvremenu.

U narednom kolu, 12. odnosno 13. decembra, Zvezda dočekuje Baskoniju, dok Armani ide na megdan ASVEL-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

337 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: