Bogdanović dvocifren, Bjelica 8+6 u porazu Kingsa

Košarkaši Sakramento Kingsa poraženi su rezultatom 112:104 na gostovanju Memfis Grizlisima.

Izvor: LN

Subota, 17.11.2018.

08:05

Bogdanović dvocifren, Bjelica 8+6 u porazu Kingsa
AP Photo/Karen Pulfer Foæt

Za Sakramento su solidne partije pružili srpski košarkaši Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

Bogdanović je meč završio sa 12 poena i po dva skoka i asistencije, dok je Bjelica dodao osam poena, uz šest skokova i tri asistencije.

Najefikasniji na utakmici bio je ruki Memfisa Džeren Džekson sa 27 poena, dok se kod pobednika istakao i Mark Gasol sa 19 poena i 15 skokova.

Bolji od ostalih u Kingsima bio je Dieron Foks sa 23 poena i deset asistencija, a Badi Hild je dodao 16.

Grizlisi su najveću razliku napravili u drugoj četvrtini gde je posle 12 minuta bilo 33:23. Veliki minus tim Dejva Jergera nije uspevao da nadoknadi tokom celog poluvremena, a najbliži egalu su bili kada su krajem utakmice prišli na tri poena zaostatka.

Ipak, nije bilo dovoljno vremena a ni snage pa je Sakramento upisao svoj sedmi poraz u 15 mečeva, dok je Memfis zabeležio devetu pobedu. Minesota je rutinski pobedila Portland na domaćem terenu uz solidne partije novih akvizicija Darija Šarića i Roberta Kavingtona sa 112:96.

Endrju Vigins je predvodio domaćina do pobede sa 23 poena, 17 je ubacio Derik Rouz, dok je Karl-Entoni Tauns bio blizu dabl-dabla sa 14 poena i devet skokova. Kavington je postigao 14 poena, dok je Šarić imao devet poena i sedam uhvaćenih lopti.

U lošem izdanju Trejlblejzersa najbolji je bio Si Džej Mekolum sa 18 poena, a dva manje je ubacio Demijan Lilard.

Bosanskohercegovački centar Jusuf Nurkić se istakao sa 13 poena i 11 skokova.

Minesota je od odlaska Džimija Batlera nastavila da pruža dobre partije i upisala treću pobedu zaredom, te "otišla" na skor od 7-9.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Njujork Niksi su pružili partiju bolju od očekivane na gostovanju Nju Orleans Pelikansima i taj meč izgubili sa 129:124.

Niksi su vodili sve do poslednje četvrtine, kada je Nju Orleans "ubacio u veću brzinu". Pelikansi su taj period rešili sa 41:28 i nekako došli do pobede.

Entoni Dejvis je dominirao celo veče praveći velike probleme centarskoj liniji Niksa. On je utakmicu završio sa 43 poena i 17 skokova, a pratila su ga čak trojica igrača sa dabl-dablovima.

Džru Holiden je imao 24 poena i deset asistencija, Džulijus Rendl je upisao 19 poena i 11 skokova, dok je Nikola Mirotić završio sa 12 poena i deset uhvaćenih lopti. Milvoki Baksi su "monstruoznom" trećom četvrtinom došli do pobede nad Čikago Bulsima od 123:104.

Baksi su treći kvartal dobili 46:17 i tada rešili pitanje pobednika koje se do poluvremena i te kako nije znalo.

Erik Bledso je bio najefikasniji sa 25 poena, dok su po dabl-dabl od 23 imali Janis Adetokumbo i Kris Midlton. Grk je dodao i deset, a Amerikanac 13 skokova.

U Bulsima najbolji je bio bivši igrač Milvokija Džabari Parker sa 21 poenom i osam skokova, dok je poen manje ubacio Džastin Holidej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: