Valančunas i Litvanija teško sa Poljskom

Pripremnim mečevi uveliko su počeli, Srbije je u sredu bila bolja od Univerzitetskog tima, a u petak su odigrana dva meča u Litvaniji.

Izvor: PT

Petak, 04.08.2017.

21:42

Valančunas i Litvanija teško sa Poljskom
Getty images

Domaći košarkaši pobedili su u tesnoj završnici Poljake sa 59:58, dok je Gruzija savladala našeg protivnika u grupi Letoniju, sa 73:69.

Litvanija je predvođena Jonasom Valančunasom koji je meč završio sa 14 poena i 13 skokova neočekivano teško pobedila dobre Poljake.

U njihovom sastavu, Damijan Kulig je ubacio 14 poena, dok je Mateuž Ponitka imao dva manje.

Kada je reč o meču Gruzije i Letonije, Gruzine je do pobede predvodio Đorđo Šermadini koji utakmicu završio sa učinkom od 20 poena i 13 skokova.

Letonija je ujedno protivnik Srbije u grupi na EP, međutim na ovom meču igrali su bez Kristapsa Porzingisa i Davisa Bertansa. U njihovom odsustvu, Dairis Bertans je bio najefikasniji sa 23 poena.

Za Gruziju nije nastupao Zaza Pačulija koje se još nije priključio nacionalnom timu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: