Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 12.02.2010.

15:15

Plušenko ne govori za medije

Jedna od najvećih zvezda ZOI, ruski klizač Jevgenij Plušenko rekao je da ne želi da govori za medije dok se ne završi takmičenje u Vankuveru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Neću ništa da pričam zato što sam jako sujeveran. Razgovaraćemo posle kratkog programa, ako vam to ne smeta", rekao je 27-godišnji Plušenko. Posle povlačenja Alekseja Jagudina 2002. godine, Plušenko je ostao najveći favorit u svim takmičenjima, što je potvrđivao svojim rezultatima do 2006. kada se povukao kao apsolutni vladar u tom sportu i njegova najveća zvezda.

Njegova zlatna medalja iz Torina stavila je tačku na jedan od najdominantnijih perioda u klizanju. Plušenko se vratio takmičenju u martu 2009, posle tri godine pauze i u Vankuver je došao kao najveća zvezda. Kao razloge za povlačenje 2006. godine naveo je probleme sa kolenima i nedostatak trofeja, koje je mogao da osvoji.

Njegov povratak takmičenju pružio mu je šansu da postane prvi čovek koji je osvajao zlatne medalje na dve uzastopne Olimpijade još od Dika Batona 1952. godine. Rus je sa lakoćom osvojio Rostelekom kup, svoje prvo međunarodno takmičenje posle Torina, a potom je stigao i do osme titule prvaka Rusije.

Plušenko je na Evropskom prvenstvu prošlog meseca osvojio zlato, a njegovi najveći rivali - srebrni iz Torina Stefan Lambije, svetski prvak Evan Lajsaček, svetski šampion iz 2007. Brijan Žuber, kao i Patrik Čan - uverili su se da će, pored raspoloženog Rusa, teško uspeti da stignu do zlatne medalje na ZOI.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

38 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu