Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 10.02.2010.

04:00

Milanko Petrović: "Ovo je pravi muški sport"

Jedini predstavnik Srbije u bijatlonu na zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru je Milanko Petrović. Momak iz Sjenice, rođen 21. septembra 1988. godine, kaže da je nastup u Vakuveru "vrhunac koji svaki sportista želi". "Učestvovao sam na dva svetska prvenstva i Svetskog kupa u protekle dve sezone ali olimpijske igre su sigurno vrhunac koji svaki sportista želi," kaže Petrović, "Očekivanja su skromna ali ćemo na samom događaju videti koliko mogu."

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Petrović se dugo pripremao za Vankuver ali su uslovi u kojima je radio drugačiji od onih koje imaju takmičari iz zemalja u kojima je ovaj sport popularniji i razvijeniji.

"Pripreme su počele u aprilu, tada sam počeo da treniram na biciklu u klubu Metalac iz Kraljeva. radio sam sa trenerom reprezentacije u biciklizmu ali i sa svojim trenerom za bijatlon, Tihomirom Milosavljevićem. Ceo taj period 'odrađen je' uz vrlo mali budžet," rekao je Petrović koji je učestvovao na dva juniorska i dva seniorska svetska šampionata, "Pored priprema značila su mi i takmičenja u Svetskom kupu. Rezultati koje sam postigao jesu skromni ali su i za nas do sada najbolji."

Prvi put je prešao Atlantik i prvi utisci iz Vankuvera su odlični.

"Nisam do sada bio sa ove strane okeana, ovo mi je prvi put. Organizacija je odlična, uslovi za trening izvanredni. Odradio sam nekoliko treninga i staza je dobra, ne može da se kaže ni da je teška ni da je laka," priča momak iz Sjenice koji očekuje vrlo zanimljivo takmičenje bijatlonaca.

"Biće vrlo zanimljivo i nama učesnicima i gledaocima, svi očekuju obračun Bjerndalena i dvadesetak takmičara iz Norveške, Rusije, Ukrajine, Nemačke, Francuske... Razlika je veoma mala, mislim da će na kraju presuditi sekunde a u ovom sportu ništa ne može da se predvidi."

Petrović spada u red sportista koji se bave disciplinama koje ne izazivaju puno pažnje javnosti i ne retko se bori sa problemima koje konkurenti nemaju. Ipak, kaže da se ne kaje zbog svog izbora.

"Veoma je teško biti bijatlonac u državi u kojoj s eu ovaj sport ne ulaže i koja, na žalost, nema stazu za bijatlon i strelište. Mora stalno da se putuje u inostranstvo da bi se treniralo i pripremalo za takmičenja. Naravno da je moja želja jaka, ovo je pravi muški sport i takmičenja su najbolji način da pokažem koliko sam radio i koliko imam snage. Podržava me porodica, to mi daje dodatnu snagu i želju za dokazivanjem i što boljim rezultatima," kaže Petrović.

Milanko Petrović će na start prvi put izaći 14. februara u 11.15 po lokalnom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

38 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu