Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 11.02.2010.

14:55

Podignuta srpska zastava

U Olimpijskom selu u Vankuveru na ceremoniji dobrodošlice srpskom olimpijskom timu uz intoniranje himne „Bože pravde“, svečano je podignuta srpska zastava.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ceremoniji koja je održana u Olimpijskom selu u Vankuveru prisustvovali su predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, generalni sekretar Đorđe Višacki, kao i Peter Vladiković, počasni konzul Republike Srbije u Kanadi. Gradonačelnici Olimpijskog sela Triša Smit i Rik Hanson razmenili su poklone sa šefom Misije OKS “Vankuver 2010”, Branislavom Jevtićem.

Dobrodošlica je istovremeno upriličena i timovima Republike Kine, Demokratske Republike Koreje, Kajmanskih ostrva i Islamske Republike Iran.

Gosti iz Srbije su svojim domaćinima poklonili ćirilićno pismo u mozaiku na drvenom postolju koje je ukrašeno replikom Mirosavljevog Jevanđelja. Sportisti, zvanice i gosti su nakon ceremonije dobrodošlice nastavili druženje u Međunarodnoj zoni Olimpijskog sela.

Svečana ceremonija otvaranja XXI Zimskih olimpijskih igara odigraće se 12. februara u 18h po lokalnom, odnosno 13. februara u 3h po srednjeevropskom vremenu. Na ceremoniji svečanog otvaanja zastavu Srbije nosiće Jelena Lolović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

43 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu