Nova vest
Tenis

Subota, 10.09.2016.

12:00

Monfis: Zašto da dozvolim da izgubim 6:0?

Gael Monfis rekao je da je tužan zbog izjave Džona Mekinroa u vezi sa njegovim 'stavom u meču protiv Novaka Đokovića, ali da će rado popričati s njim o tome.

Izvor:

Autor:

Monfis: Zašto da dozvolim da izgubim 6:0?
Getty Images

"Novak je na početku bio zaista dobar, ja nisam servirao dobro i brzo je poveo sa 5:0. Morao sam nešto da promenim. To je bilo teško jer sigurno da ljudi nisu bili spremni da vide to. Ali, zašto da dozvolim da izgubim 6:0, a da ništa ne promenim? Definitivno sam pokušavao da uđem u njegovu glavu i pokažem mu nešto novo", rekao je Monfis.

Branilac titule se sedmi put plasirao u finale US Opena pošto je u četiri seta pobedio 10. tenisera sveta Monfisa, 6:3, 6:2, 3:6, 6:2.

Mnogi mediji su meč nazvali bizarnim zbog čudnog prvog seta, ali i ponašanja Monfisa koji je većim delom meča delovao nezainteresovano, zbog čega mu je publika zviždala, a kritikovao ga je i legendarni Džon Mekinro rekavši da se u nekoliko navrata Francuz ponašao neprofesionalno.

"Kada je neko toliko dobar, kada pogađa sve i igra 'čisto', a vi istovremeno ne činite ništa od toga – onda morate nešto da promenite. To mi umalo nije uspelo jer je malo nedostajalo da se u potpunosti vratim u prvom setu", zaključio je Monfis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu