Nova vest
Tenis

Sreda, 01.09.2010.

03:39

Šarapova i Zvonarjova u drugom kolu

Ruskinje Marija Šarapova i Vera Zvonarjova izborile su plasman u drugo kolo poslednjeg Gren slem turnira sezone US Opena.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Znatno lakši posao od njih dve imala je Zvonarjova, koja je u Njujorku postavljena za sedmog nosioca, jer je bez većih problema slavila protiv Slovakinje Zuzane Kucove. Zvonarjova je do trijumfa došla sa 6:2, 6:1 posle 58 minuta igre.

Za plasman u treću rundu Zvonarjova će se boriti sa Nemicom Sabinom Lisicki, koja je pobedila Koko Vandevedž iz Sjedinjenih Država.

S druge strane, Šarapovoj su bila potrebna tri seta da bi prošla u drugo kolo US Opena. Nekadašnja najbolja teniserka sveta, a sada 14. nosilac u Njujorku, je na startu takmičenja u Njujorku slavila protiv Australijanke Jarmile Grot sa 4:6, 6:3, 6:1.

Grotova je zasluženo povela sa 1:0 protiv Ruskinje, koja se u drugom setu posle oscilacija u meč, a u trećem, odlučujućem setu je potpunom dominacijom došla do trijumfa. Šarapova će se u drugom kolu sastati sa Ivetom Benešovom iz Češke, koja je u prvoj rundi pobedila Nuriju Ljagosteru Vives iz Španije rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 7:6 (8:6).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu