Nova vest
Košarka

Četvrtak, 02.09.2010.

20:49

Rusija dobila Grčku za drugo mesto

Košarkaši Rusije pobedili su Grčku sa 73:69 u poslednjem kolu grupe C Svetskog prvenstva u Turskoj i tako su obezbedili drugu poziciju.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U osmini finala Rusi će igrati sa Novim Zelandom, koja je neočekivano pobedio Francusku i potisnuo je na četvrto mesto.

Mnogi će imati dilemu jesu li Grci kalkulisali kako bi izbegli susret sa Španijom u osmini finala, ali poraz Francuske učinio je da Španija bude rival Grcima u borbi za četvrtfinale.

I Grčka i Rusija igrale su u naletima, a ekipa selektora Dejvida Blata uspela je da stvori 16 poena viška na kraju treće četvrtine (59:43). Najzaslužniji za to bio je Voroncević, koji je i okončao seriju sa pet uzastopnih poena.

Dobra igra ’bačuški’ nastavljena je i u poslednjoj deonici, posle pogotka Monje na asistenciju Ponkrašova bilo je 63:43. Grci se tada bude i uspevaju da smanje zaostatak na -8 (66:58) trojkom Dijamantidisa, ali je potom Fridzon odgovorio istom merom i ’overio’ trijumf Rusije.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Timofej Mozgov sa 18 poena (4sk.), a Andrej Voroncević postigao je 10. Grke je predvodio Sofoklis Skorcanitis sa 16 poena i 9 skokova, a Nikos Zisis imao je 11.



Utakmica Španija - Grčka na programu je u subotu, a Rusija i Novi Zeland igraju u ponedeljak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu