Nova vest
Košarka

Četvrtak, 02.09.2010.

20:33

Australija ubedljiva protiv Angole

Selekcija Australije savladala je Angolu u poslednjem kolu grupe A sa 76:55 i tako zabeležila treću pobedu na Svetskom prvenstvu u Turskoj.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

’Kenguri’ su još posle četvrtog kola obezbedili treće mesto u grupi i u nedelju će se sastati sa Slovenijom u osmini finala.

S druge strane, Angola je pobedom nad Nemačkom obezbedila dalji plasman u Turskoj, i u borbi za prolazak među osam najboljih imaće najtežeg protivnika, selekciju Sjedinjenih Država, s kojom se sastaju u ponedeljak.

Od početka susreta Angola je bila ta koje je dominirali zahvaljujući odličnim napadima koje je predvodio Hoakim Gomes, pa je prva četvrtina završena prednošću te selekcije od 18:15. Na početku drugog dela igre Australijanci su napravili seriju 11:0, uz odličnu igru u odbrani Metal Nilsena i Džoa Ingles, i došli su do prednosti od 26:22, da bi je do poluvremena povećali na 39:29.

U drugom poluvremenu Australija je mirno povećavala prednost, a udela u tome su imali igrači sa klupe koji su svoj tim doveli do treće pobede na planetarnom šampionatu. Svi igrači Australije uspeli su da se upišu u strelce na tom meču, a najefikasniji je bio Patrik Mils, dok se odsustvo Dejvida Andersona zbog stomačnog virusa nije osetilo.

Angola u svojim redovima nije imala igrača koji je uspeo da dođe do dvostrukog broja poena, a najefikasniji je bio Vladimir Džeronimo sa devet poena. Ta selekcija takođe nije bila kompletna jer je Olimpio Siprijano propustio meč zbog povrede leve noge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu