Nova vest
Košarka

Četvrtak, 02.09.2010.

20:20

Repriza iz Japana već u drugom krugu - Španci na Grke

Košarkaši Španije pobedili su Kanadu sa 89:67 u poslednjem kolu grupe D Svetskog prvenstva u Turskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

’Furija’ je posle poraza Francuske na drugom mestu i za suparnika u drugom krugu imaće Grčku. To će biti repriza prošlog finala SP u Japanu, kada su Španci bili bolji.

Kanada, koja na SP nije zabeležila nijedan trijumf, nije uspela ozbiljnije da parira aktuelnom prvaku sveta, pošto je Španija bez većih problema uspela da dođe do pobede.

Najefikasniji u španskom taboru bio je Fran Vaskes sa 19 poena (9-9 iz igre, 5 sk.), Rudi Fernandes imao je identičan učinak, a selektor Serđo Skariolo odmarao je Huana Karlosa Navara. U ekipi Kanade istakli su se Keli Olinik sa 14 poena, a Dževon Šeperd je ubacio 12.

Igralo se brzo na obe strane, sa mnogo šuteva za tri poena, a Kanađani su uspeli da se oporave posle prvog naleta Španaca na startu meča i povedu sa 34:32. ’Furija’ je meč definitivno prelomila poenima Mumbrua krajem treće četvrtine (63:48), a do kraja je samo dodatno uvećala višak.



Španija i Grčka igraju u subotu i jedna od te dve ekipe biće protivnik Srbiji ukoliko 'orlovi' eliminišu Hrvatsku,

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu