Nova vest
Košarka

Četvrtak, 02.09.2010.

18:29

Srbiji pobeda i prvo mesto

U utakmici 5. kola grupe A Srbija je pobedila Argentinu sa 84:82 (20:22, 20:17, 18:15, 26:28) i svoj meč osmine finala igraće u subotu 4. septembra u 18 časova.

Izvor: Uroš Živković

Autor:Uroš Živković

Default images

Posle prvih deset minuta Argentina je imala dva poena prednosti 22:20, u jednom trenutku Argentinci su vodili sa +13, 20:7.

Ostatak utakmice prošao je u potpunoj neizvesnosti, a presudila je trojka Savanovića, koji je postigao 19 poena, i sigurna ruka Rašića sa linije za slobodna bacanja. Najefikasni igrač utakmice bio je Luis Skola sa 32 poena.

U ekipi Srbije kapiten Nenad Krstić je postigao 18 poena, Miloš Teodosić 16, a Aleksandar Rašić 10 poena.

Protivnik Srbije u osmini finala biće poraženi iz duela Brazil - Hrvatska koji je na programu od 20.30 časova.

Košarkaši Srbije su nervozno ušli u meč, prvih sedam poena za Srbiju postigao je Miloš Teodosić, na drugoj strani najuspešniji su bili Pablo Priđoni i Luis Skola. Rezultatski povratak Srbiji doneli su trojkama igrači sa klupe Stefan Marković i Marko Kešelj.

Skola je postigao prve poene u drugoj četvrtini. Sribja tri i po minuta nije postigla koš pa su Argentinci poveli sa 28:20. Teodosić tada pogađa trojku i smanjuje na 28:23, to je bio njegov deseti poen.

Argentinci ne realizuju dva napada, Teodosić je još jednom precizan za Srbiju, a zatim iz polukontre promašuje Savanović, ali pogađa Krstić. Poenima Savanovića Srbija dolazi do prvog vođstva nameču još od 2:0, 31:30. Do kraja prvog poluvremena rezultatska klackalica, a poslednje poene postiže Stefan Marković u poslednjim sekundama i Srbija odlazi na 15-minutni odmor sa poenom prednosti, 40:39

Posle prvog poluvremena najeifaksniji je bio Luis Skola koji je postigao 16 poen, a Pablo Priđoni je imao šest asistenicja. Najefikasniji u reprezentaciji Srbije je Miloš Teodosić koji je postigao 14 poena, Duško Savanović je postigao devet poena uz tri skoka.

Argentinci otvaraju treću četvrtinu trojkom, a Dušan Ivković prvi put uvodi u igru Paunića. Novica Veličković odlično pogađa iz reketa, ali da drguoj strani pogađa Skola, posle promašaja Delfina. Posle odličnog napada iz auta Aleksandara Rašić postiže svoju prvu trojku, a ubrzo zatim i drugu za vođstvo Srbije 50:46.

Luis Skola je bio i dalje nezautavljiv u napadu, ali na drugoj strani Teodosić razigrava Kostu Perovića koji postiže svoje prve poene na meču. U poslednjem minutu treće deonice Sekjera pravi nameran faul nad Markovićem. Novi plej Benetona pogađa jedno bacanje, ali onda Novica Veličković pogađa trojku za vođstvo Srbije 58:53.

U poslednjem napadu Srbije u trećoj četvrtini Teodosić je sjano dodao Rašiću koji promašuje za tri poena, međutim lopta ponovo dolazi do njega, on šutira i pogađa ali posle zvuka semafora za kraj četvrtine.

Srbija je odlična ušla u poslednju četvrtinu, pogađaju Savanović i Krstić, i reprezentacija Srbije prvi vodi sa +8, 62:54. Argentina prva tri minuta u četvrtoj četvrtini igra bez Priđonija i Skole koji su na terenu proveli 36, odnosno 35 minuta. Delfino je svih 40 minuta bio na terenu. U reprezentaciji Srbije niko nije proveo na parketu duže od 28 minuta.

Savanović u 34. minutu pogađa trojku za +9, Teodosić pravi treći faul i Ivkvoić ga menja, umesto njega u igru je ušao Marković. Četiri minuta pre kraja susreta Krstić pogađa preko Skole, rezultat je 71:63, ali onda Argentinci pogađuju trojku, tačnije gutijerez, a zatim Skola pogađa za dva poena uz dodatno slobodno bacanje. 90 sekundi do kraja meča Gutijerez pogađa jiš jedno trojku za izjednačenje 75:75 posle dužeg vremena. U četvrtoj četvrtini Krstić je u dva navrata promašio oba slobodna bacanja. Ipak posle trojke Gutijereza Krstić postiže važne poene iz igre, na drugoj strani Skola je precizan sa linije za slobodna bacanja, i onda Savanović pogađa za tri poena, koš koji je prelomio utakmicu.

Do kraja meča Rašić je pogodio sva četiri slobodna bacanja, za Argentinu je Kinteros pogodio tri puta, posle četvrtog faula Teodosića. Dve sekunde do kraja kod rezultata 84:81 Kinteros pogađa prvo bacanje, a zatim Novica Veličković hvata loptu posle namernog promašaja Kinterosa.

Srbija je i peti put nadskočila svog protivnika, 43:32.



Argentina: Skola 32 (7sk), Priđoni 13 (9as), Sjekira 2, Delfino 13 (7sk), Kinteros 10, Leon Gutijerez 4, Hasen 8.

Srbija: Teodosić 16 (4sk, 4as, 7/13 iz igre), Tepić, Rašić 10, Paunić (3sk), Bjelica, Marković 6, Savanović 19 (5sk, 8/14 iz igre), Kešelj 6, Krstić 18 (8sk), Perović 2 (5sk), Veličković 7 (6sk), Mačvan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

253 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu