Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 30.08.2010.

00:51

Hido i Ersan vodili Turke do pobede nad Rusima

Domaćin šampionata Turska pobedila je u derbiju grupe C Rusiju 65:56 (16:14, 17:8, 15:15, 17:19) u Ankari i zabeležila drugi trijumf.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Odlučila je rezlika koju je domaćin stvorio u drugoj četvrtini, ali i izuzedno mali procenat uspešnosti Rusa u šutu za dva poena (32%).

Ersan Iljasova je sa „dabl-dablom“ od po deset poena i skokova bio najbolji Tučin, ali je najviše poena postigao Hido Tukoglu, 14. Sa druge strane, Sergej Monja i Saša Kaun su postigli po 13 poena.

Oba tima meč su počeli sa velikim brojem šuteva za ti poena, a ujedno su i prvih devet poena oba tima postigla trojkama. Potom su se šuteri smirili, posebno igrači Dejvida Blata koji su u prvom poluvremenu imali 3/16 za dva poena.

To su domaćini iskoristili i do poluvremena stvorili dvocifrenu prednost (33:22). Rusi su se vratili sa serijom 6:0 početkom trećeg perioda, ali su Omer Ašik i Turkoglu ponovo vratili svoj tim na 48:37.

Još jednom su igrači iz Rusije uspeli da spuste zaostatak na jednocifren broj, ali samo na 57:49 pre nego što je Turkoglu odveo Turke na 10+.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu