Nova vest
Košarka

Nedelja, 29.08.2010.

22:34

Prvenac Španije protiv Novog Zelanda

Aktuelni prvak sveta Španija zabeležila je prvu pobedu na Mundobasketu u Turskoj pošto je savladala Novi Zeland 101:84 (28:19, 20:25, 29:19, 24:21).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Posle neočekivanog poraza od Francuske u subotu, Španci su ubedljivom pobedom na pravi način popravili raspoloženje pred derbi duel sa Litvanijom u utorak.

Mark Gasol bio je najefikasniji u "furiji" sa 22 poena, Navaro je ubacio 18, Fernandes imao dabl-dabl sa po 12 poena i skokova, dok je Rubio skupio 11 asistencija. U NZ ponovo je najbolji bio Peni sa 21 poenom.

Selektor Novog Zelanda malo je eksperimentisao sa startnom petorkom pruživši šansu neiskusnim igračima Aleksu Pledžeru i Džeremiju Kenču, očigledno želevši da svoj tim spremi za mečeve sa lakšim rivalima i konkurentima za plasman u nokaut fazu.

To je Španija iskoristila i brzo stigla do 15:5, ali se Novi Zeland vratio u meč čim su zaigrali iskusniji igrači pa su brzo stigli do 39:33.

Oba tima će odmarati u ponedeljak, a u sredu Novozelanđani igraju protiv Libana koji vodi njihov bivši selektor Tab Baldvin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu