Nova vest
Košarka

Subota, 28.08.2010.

20:40

Ivković: "Ova utakmica mora da se zaboravi"

Reprezentacija Srbije deklasirala je Angolu u prvom kolu grupe A SP u Turskoj, a selektor Duda Ivković očekuje znatno teži posao u nedelju protiv Nemačke.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ivković je rekao da se njegov tim sjajno spremio za utakmicu sa Angolom, ali da je ovo bio tek prvi meč i da pravi ispiti tek predstoje.

"Moj tim je bio sjajno pripremljen posle situacije koja se dogodila prošle nedelje. Bilo je jako važno da igramo brzo, da nam odbrana bude agresivna i da imamo dobru tranziciju", rekao je Ivković u Kajzeriju.

Srbija je pobedila Angolu 94:44 u prvom kolu Grupe A.

"Angola je afrički prvak i ja je poštujem. U utakmici je najvažniji bio odnos od 26 asistencija i samo osam izgubljenih lopti. Ovo je bila tek prva utakmica, očekujem mnogo težu protiv Nemačke", rekao je Ivković.

Ivković nije mogao da računa na kapitena Krstića zbog suspenzije, pa je Kosta PErović bio jedini klasični centar.

"Jedino je Perović u timu ranije igrao na Svetskom prvenstvu, svi su ostali debitanti. Pobedio je tim. Imali smo izvanredan odnos prema igri. Dobili smo dominatno, igrali smo timsku košarku. Dobro smo počeli Svetsko prvenstvo, ali ova utakmica mora da se zaboravi", rekao je Ivković.

Sledeći protivnik je Nemačka, a selektor je kazao da ta utakmica može da donese plasman u četvrtfinale njegovom timu.

"Protiv Nemaca će biti sasvim drugačije. Oni rade isto što smo mi započeli pre dve godine (smenu generacija). Moramo da budemo spremni za 40 minuta. Čeka nas izuzetno značajan meč, jer bismo pobedom verovatno došli do plasmana među četiri prvoplasirana tima", rekao je Ivković.


On je kazao da u timu nema problema sa povredama i da je zdravstveno stanje dobro.

Debi iz snova Rašića

Junak svetske premijere Srbije bio je Aleksandar Rašić, kojem je jedna trojka poklonila uspomenu za ceo život.

"Nisam imao pojma da sam postao prvi strelac za Srbiju na svetskim prvenstvima. Čuo sam od novinara. Iskreno, nisam uopšte razmišljao o tome. Nije bitno kako će odigrati jedan igrač, važno je da svako od nas zna svoju ulogu i da izgine na terenu".

Rašićeve nišanske sprave biće podešene i za nemačku odbranu.

"Imamo 24 sata da se odmorimo i pripremimo za meč sa Nemačkom. Nadam se da ću biti u stanju da zadržim ovakav nivo forme".

Perović: Čekamo Krleta i Tea

Čak ni posle "razaranja“ Angole, Kosta Perović nije propustio da pomene izostanak Nenada Krstića i Miloša Teodosića.

"Iako smo pobedili sa 50 poena razlike, jedva čekamo da se vrate naši drugari i naši saigrači. Samo u kompletnom sastavu možemo da napravimo nešto na svetskom prvenstvu. Nemamo mnogo vremena da se spremimo za utakmicu sa Nemačkom, takav je sistem takmičenja na Svetskom prvenstvu. Pogledaćemo samo jednu kasetu i pokušati da iskoristimo odličnu formu".

Treći kapiten Srbije Novica Veličković našao se "na udaru“ Nenada Krstića i Miloša Teodosića, koji su dobacivali "zameniku zamenika“. Veličković se u jednom trenutku okrenuo i gestikulacijom poručio: "Platićete mi za ovo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu