Nova vest
Košarka

Sreda, 01.09.2010.

19:45

Ivković: "Presudilo dobro čuvanje protivničkih centara"

Selektor Srbije Dušan Ivković istakao je posle pobede nad Australijom da je meč odlučila dobra odbrana na centrima rivala.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Srbija je u sredu pobedila Australiju 94:79 i zabeležila treći trijumf na Mundobasketu, a u poslednjem kolu sastaje se sa Argentinom.

"Ovaj meč je veliko iskustvo za naš mladi tim. Presudilo je to što smo dobro čuvali protivničke centre koji su postigli samo 17 poena“.

Ivković je naglasio loš šut naših košarkaša na ovom meču.

"U našoj igri su se javili novi momenti, 35 puta smo šutirali za tri poena, a samo 32 za dva. Imali smo čak 16 izgubljenih lopti, ali smo to pokrili odličnim ofanzivnim skokovima".

Naša reprezentacija ima šansu da kao lider u grupi završi prvu rundu takmičenja na Svetskom prvenstvu u Turskoj. Ali, to nije primarna preokupacija naših igrača.

"U svlačionici sam rekao igračima da ne tražimo poziciju, već šansu da igramo mnogo utakmica. Kao četvrti u grupi igrali bismo sa Amerikancima, što bi takođe bila velika stvar. Na nama je budućnost. Imamo sjajnu priliku da igramo sa Argentinom koja je u poslednjih deset godina mnogo dala svetskoj košarci. Zahvalni smo na toj prilici, nije nam bitno koje mesto ćemo zauzeti."

Poslednji meč u grupnij fazi Srbija igra protiv Argentine. Ovaj meč odlučiće o prvom mestu u grupi, a igra se u četvrtak od 18 časova.

„Ovaj tim Argentine je bio olimpijski pobednik. Čeka nas neizvesna utakmica. Priđoni, Delfino i Skola već 10 godina igraju zajedno. Koliko dobro se poznaju, prosto ne moraju da komuniciraju. Osim velikog iskustva, Argentinci imaju i Gutijereza na četvorci koji je sjajan šuter. Upravo on je sa 17 poena preokrenuo meč sa Australijom. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani. Nemamo veliki pritisak i ne bavimo se računicama. Tako da očekujem dobru utakmicu".



Nenad Krstić:
 


Miloš Teodosić:
 


Novica Veličković:
 


Marko Kešelj:
 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu