Nova vest
Tenis

Sreda, 12.10.2016.

12:10

Briljantni Viktor izbacio Nadala!

Viktor Troicki odigrao je verovatno meč karijere i prvi put je uspeo da pobedi Rafaela Nadala.

Izvor: B92

Autor:B92

Briljantni Viktor izbacio Nadala!
Getty images

Srpski teniser je u 2. kolu Mastersa u Šangaju odigrao briljantno protiv nekada najboljeg igrača sveta i savladao ga je sa 6:3, 7:6(3).

Bio je ovo šesti duel srpskog i španskog tenisera, a Troicki je blistavom igrom stigao do prve pobede. Iako Nadal ne igra na nekadašnjem nivou, na ovom meču je bio sasvim dobar, ali nije mogao ništa protiv srpskog tenisera.

Koliko je Viktor bio dobar govori i podatak da Nadal nije imao nijednu brejk loptu. Odigrao je momak sa Dorćola izuzetno kvalitetno u polju, služio ga je servis, a posebno je iznenadio veoma stabilan forhend.

Sve to donelo mu je možda i pobedu karijere, a sada ga u trećoj rundi očekuje Roberto Bautista Agut, koji je pobedio Tejlora Frica sa 6:4, 6:4. Bio je ovo 67. meč Troickog protiv nekog od najboljih 10 igrača i njegova osma pobeda.

Tok meča:

Troicki je već u prvom gemu mogao do prednosti, imao je dve brejk prilike, ali se Španac spasao, te u nastavku poboljšao servis (2:2).

Ono što je propustio u prvom, Viktor je nadoknadio u sedmom gemu. Sačekao je slabiji servis gem rivala i uspeo je da napravi brejk, a onda ga i potvrdi bez problema za 5:3.

Igrao je Troicki fantastičan tenis u tim trenucima. Forhend mu je sjajno funkcionisao, a uspevao je da nadigra Španca i u dugim razmenama. To mu je donelo novu brejk loptu u devetom gemu koju je odmah forhend vinerom pretvorio u 6:3 i 1-0 u setovima.

Uspeo je početkom drugog seta da zadrži visok nivo igre srpski teniser, pa Nadal nije mogao do brejka. U trećem gemu Španac je stigao do 40:40, ali je Viktor pogodio nekoliko prvih servisa i poveo je sa 2:1.

Nadal je podigao u drugom setu nivo igre, ali Troicki mu dobrim servisima i odličnom igrom nije dozvoljavao da dođe do brejka. Srpski teniser je veliku šansu propustio u osmom gemu pri vođstvu od 4:3. Stigao je do 0:30 na servis protivnika, imao je nešto kasnije i 40:40, ali je Nadal ipak preživeo - 4:4.

Španac je odmah pokušao da iskoristi malu psihološku prednost posle neizvesnog gema. Došao je do 0:30 u narednom gemu, ali usledila je serija 'bombi' iz servisa momka sa Dorćola koji je stigao na gem od pobede 5:4.

Imao je Troicki u desetom gemu novu veliku šansu. Igrao je sjajno, a posle nekoliko odličnih razmena uspeo je da stigne do brejk i meč lopte. Imao je i sjajnu priliku da forhend dijagonalom okonča meč, ali je pogodio mrežu i Nadal je izjednačio na 5:5. Nije 10. gem poremetio srpskog tenisera koji je lako bez izgubljenog poena poveo sa 6:5 i ponovo stavio pritisak na Nadala.

Usledio je taj-brejk koji je počeo loše po srpskog tenisera jer je Nadal odmah napravio mini-brejk. Ipak, Troicki je odmah uzvratio, dobio je dva poena na servis Španca, a onda je poveo sa 4:1 uz dva poena na svoj servis.

Veliki poen odigrao je Troicki pri vođstvu od 4:2, dobio ga je posle 38 razmena udaraca, a onda je napokon posle velike borbe uspeo da prvi put u karijeri pobedi Španca – 7:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu