Nova vest
Tenis

Petak, 05.12.2014.

11:34

Rodik: Previše je obaveznih turnira

Bivši američki teniser Endi Rodik kaže da se možda ne bi povukao 2012. godine da na ATP turu ne postoji toliki broj obaveznih turnira.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Amerikanac se mučio sa ramenom i kaže da je morao da bira “sve ili ništa“.

“Ako je Andre Agasi želeo da igra samo osam turnira godišnje, trebalo je da ga se držimo koliko god je to bilo moguće. Da sam ja imao opciju da igram osam ili deset turnira, možda bih drugačije razmišljao o penziji“, rekao je Rodik, koji se povukao posle US opena 2012. godine.

Ipak, Rodik kaže da mu nije loše ni u penziji.

“Lakše je nego što sam mislio – mislio sam da će biti dana kada ću se osećati kao da me je neko šutnuo u stomak jer mi nedostaje tenis. Nedostaje me, ali ispunjen sam i drugim stvarima u životu. Deo koji mi ne nedostaje jesu putovanja i hoteli. Ipak, moram da priznam da je bilo malo čudo u početku kada sam imao toliko slobodnog vremena. Prvih šest meseci skoro ništa nisam radio – probudio bih se, a onda bih još malo dremnuo. Sada sam zauzetiji“.

Amerikanac kaže da se nije plašio da će biti usamljen posle kraja karijere.

“Kada sam se povukao, rekao sam da stvar koje se ne plašim jeste povratak ljudima kod kuće. Za mnoge tenisere socijalni život postoji na Turu, ali sa mnom to nije slučaj – oduvek sam kod kuće imao drugi život, sa prijateljima koji nisu ni u kakvoj vezi sa tenisom. Bio sam srećan kada sam pobeđivao, ali tenis me nije definisao kao osobu“.

Rodik kaže da nije iznenađen odličnim rezultatima Rodžera Federera u 2014. godini.

“Prošle godine svi su govorili: ’On se promenio, drugi je igrač’. Nije tačno, leđa su ga bolela, nije trenirao i bio je prilično otvoren u vezi sa time. Na svom vrhuncu, kojeg sam se nagledao, on je bio najbolji ofanzivni i najbolji defanzivni teniser. Prošle godine nije mogao dobro da se brani i igrao je sa više rizika, pa je više i promašivao, a onda je i samopouzdanje nestalo. Ove sezone bio je zdrav i povratio je brzinu“, zaključio je 32-godišnji Rodik.

Tokom karijere Amerikanac je osvojio 32 titule, uključujući i US open 2003. godine, a na Vimbldonu je tri puta gubio u finalu (2004, 2005, 2009).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu