Nova vest
Tenis

Petak, 14.11.2014.

00:10

RF: Bilo mi neprijatno na 6:0, 5:0

Rodžer Federer izjavio je da mu nije bilo prijatno u trenutku kada je vodio sa 6:0, 5:0 u duelu sa Endijem Marijem.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Švajcarac je na kraju slavio sa 6:0, 6:1, a u razgovoru sa novinarima saosećao je sa kolegom.

“Nije bio baš super osećaj, znam da ja ne bih voleo da sam u toj poziciji. Srećan sam što sam završio meč, ali iskreno govoreći, na kraju sam bio srećan što nisam osvojio taj pretposlednji gem. Bilo mi je neprijatno. Ne znam. Nije mi se dopalo“, rekao je Federer.

Navijači su razočarani nedostatkom uzbudljivosti i kvaliteta u dosadašnjim mečevima, a Federer je apelovao na novinare da ne pišu isuviše negativno.

“Ne znam da li su ljudi razočarani ili tužni ili šta već, ali mislim da nisu. Istinski ljubitelji tenisa znaju da se ovo dešava. Organizatori su dali sve od sebe, O2 Arena je fantastična. Nadam se da vi (novinari) nećete ’ubiti’ događaj jer se vi mnogo pitate. Nemojte da pišete negativno jer bilo je i dobrog tenisa. Ako pišete mnogo o tome, možda bude reakcije. Ali ako budete pozitivni, to bi nam pomoglo“, rekao je Federer uz osmeh.

Rodžer je još jednom naglasio svoje mišljenje da servis nema toliki uticaj zbog podloge u Londonu.

“Ova podloga ’ne oprašta’ mnogo. Ako igraš malo lošije od rivala sa osnovne linije, teško je izvući se. Gledamo to cele nedelje, pošto servis nema toliki uticaj. Sada sam uspeo da budem bolji od njega sa osnovne linije, što nije uvek slučaj kada igram s njim“, zaključio je Federer posle ubedljive pobede.

Endi Mari izjavio je da je jasno da još nije na nivou na kojem su Đoković, Nadal i Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu