Nova vest
Tenis

Nedelja, 28.09.2014.

12:31

Prva titula Marija od vimbldonske

Endi Mari osvojio je ATP turnir u Šenženu čime je stigao do prve titule posle osvajanja Vimbldona prošle godine.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Mari je u finalu u Kini nakon preokreta savladao Tomija Robreda 5:7, 7:6(9), 6:1, nakon što je spasao pet meče lopti u drugom setu.

Škot je ovim trijumfom stigao do desete pozicije u rangiranju tenisera za završni turnir u Londonu, na kojem će učestvovati osmorica najboljih iz 2014. godine.

Mari ima 105 bodova manje od Tomaša Berdiha koji je trenutno osmi, a slede turniri u Pekingu, Tokiju i Šangaju do kraja azijske turneje.

Za završni turnir u Londonu do sada su se kvalifikovali Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Mari je već u prvom gemu izgubio servis, vratio se na 3:3, ali je Robredo novi brejk napravio u 11. gemu i rutinski stigao do prvog seta.

Mnogo neizvesniji bio je drugi, ovaj put Mari prvi oduzima servis rivalu, ali je već u narednom gemu usledio ribrejk Robreda, pa je odučio taj-brejk.

Špana bolje počinje, u prva četiri poena dva puta oduzima servis rivalu, stiže do četiri meč lopte, ali mu Mari dva puta uzima servis te izjednačava na 6:6.

Usledilo je još nekoliko mini-brejkova, Škot konačno preokreće na 8:7, Robredo uzvraća i propušta novu meč loptu, ali je Mari imao više živaca te sa 11:9 stiže do izjednačenja.

To je prelomilo meč jer već u prvom gemu narednog seta Mari pravi brejk za 3:1, nakon čega se Robredo potpuno predao pa Britanac sa ubedljivih 6:1 stiže do titule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu