Nova vest
Tenis

Utorak, 08.07.2014.

10:32

Nadalu priznanje ’Sin Majorke’

Španski teniser Rafael Nadal dobiće nagradu ’Sin Majorke’, koja predstavlja najveće priznanje koje dodeljuje Odbor Majorke.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Iako je Nadal takmičenje na Vimbldonu završio već u četvrtoj rundi, porazom od mladog Australijanca Nika Kirjiosa, to nije uticalo na njegov status jednog od najboljih tenisera sveta, kao i možda i najboljeg ambasadora Majorke.

Prošlog meseca, Španac je osvojio Rolan Garos, što mu je 14. Gren slem titula, zahvaljujući kojoj se izjednačio na drugom mestu po broju trofeja sa Pitom Samprasom. Više titula od njih dvojice ima samo Švajcarac Rodžer Federer – 17.

Pored toga što je tokom karijere osvojio sve Gren slem titule, Rolan Garos čak devet puta, Nadal se okitio i olimpijskim zlatom na Igrama u Pekingu 2008. godine.

Nadal je priznanje ’Sin Majorke’ dobio jednoglasnom odlukom, a tom prilikom predsednica Odbora Marija Salom istakla je da ga njegova iskrenost i skromnost čine uzorom za sportiste ne samo u domovini, već i u celom svetu. Takođe, ona je naglasila da je Nadal pomogao promociji Majorke u svetu.

Posle rane eliminacije sa Vimbldona, Nadal se već vratio na Majorku, a nagrada će mu biti uručena tokom Dana Majorke 12. septembra.

Pre samo nekoliko meseci, Nadal je dobio slično priznanje u Madridu, pošto ga je prestonica proglasila za usvojenog sina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu