Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 09.06.2014.

09:15

Novak – kako naći lek za ’glavu’?

Razočaranje, beznađe. To su dve emocije koje najtačnije opisuju stanje navijača Novaka Đokovića posle još jednog neuspešnog pohoda na Rolan Garos.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Treću godinu u nizu na Novakovom putu ka teniskoj besmrtnosti i kompletiranju Gren slema našao se Rafael Nadal. Prošlogodišnji poraz izazvao je ogromnu tugu, ali svetlo na kraju tunela činilo se tako blizu. Posle ovog poraza preovlađuje osećaj bespomoćnosti jer Novak nije igrao ni blizu svog maksimuma.

Već neko vreme Novak u završnici Gren slem turnira ne uspeva mentalno da iznese teret – dobio je pet od svojih prvih sedam GS finala, a od tada samo jedno od šest. Na to treba dodati i prošlogodišnji duel sa Nadalom na Rolan Garosu koji je s razlogom nosio epitet “finala pre finala“.

Ništa različito nije bilo ni sada – Đoković nije uspeo da prikaže svoju najbolju igru u odlučujućem meču i to je najjednostavniji način da se opiše finale.

Celu analizu pročitajte u temi Saše Ozma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu