Nova vest
Tenis

Utorak, 01.10.2013.

12:00

Preokret Tipsarevića u Tokiju

Janko Tipsarević plasirao se u u drugu rundu ATP turnira u Tokiju, a će mu biti Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Tipsarević je na startu turnira bio bolji od Rumuna Viktora Haneskusa posle preokreta sa 6:7(6), 6:1, 6:4, zabeleživši treću pobedu u njihovom petom međusobnom duelu.

Naredni rival Tipsarevića, koji je četvrti nosilac u Tokiju, je Dolgopolov, koji je bio bolji od Nemca Danijela Brandsa 6:3, 6:1. Do sada su igrali samo jednom, prošle godine na Mastersu u Majamiju gde je Janko slavio u tri seta.

U utorak je odličan start u Pekingu imao Novak Đoković.

Prvi set obeležio je potpuni egal, teniseru su sjajno čuvali svoj servis. Sve do osmog gema nije bilo brejk šansi, a onda ih je usledilo pet. Sve je imao Hanesku koji je u dva gema propustio šansu da oduzme servis rivalu.

Tipsarević je sjajno krenuo u taj-brejku, poveo 4:2, imao i 5:3, ali mu je potom koncentracija popustila i Rumun je sa dva mini brejka preokrenuo za 8:6 i prednost u setovima posle više od sat vremena borbe.

Međutim, sve se promenilo u drugom setu, Tipsarević je već u drugom gemu iskoristio svoju prviu brejk šansu i poveo potom 3:0. Tipsarević je lako čuvao svoj servis u nastavku, a potom napravio još jedan brejk za 6:1 i izjednačenje u setovima.

Tipsarević je nastavio u istom ritmu i u trećem setu, odmah napravio brejk i poveo 2:0, odbranivši usput dve brejk lopte rivala.

Janko je čovao rednost do osmog gema, a kada se očekivalo da meč mirno privede kraju, umalo je sve upropastio. Ispustio je 40:15 i omogućio Rumunu novu brejk šansu, ali se izvukao i dobio gem za 5:3.

Naš teniser se nije maltretirao u narednom gemu na servis rivala, a potom je lako osvojio novi gem i dobio meč sa 6:4 u trećem setu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu