Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 31.12.2012.

07:53

Ana i Novak pobedili Italiju 2-1

Najbolja srpska teniserka i teniser Ana Ivanović i Novak Đoković otvorili su nastup na Hopman Kupu pobedom protiv Italije sa 2-1 u Pertu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ivanovićeva je u prvom meču savladala Frančesku Skjavone sa ubedljivih 6:0, 6:4, dok je pobedu doneo Novak dobivši Andreasa Sepija sa 6:3, 6:4.

Srpski tandem je poražen sa 7:6, 6:4 u duelu dublova koji je bio bez rezultatskog značaja. Naš miks 2. januara igra protiv Australije (Tomić/Barti), a dva dana kasnije protiv Nemačke (Has/Malek).

Pobeda Đokovića protekla je u znaku malog incidenta koji su napravili njegovi obožavaoci umalo ga povredivši u želji da dobiju autogram. Zbog manje ozlede noge Novak je otkazao predviđenu pres konferenciju kako bi se oporavio.

"Stigao sam kasno sinoć (sa egzibicionog turnira u Abu Dabiju koji je osvojio, prim, aut) i nisam se dobro naspavao. Osećao sam kao sa mesečarim ujutru. Ali kako je meč odmicao, ulazio sam u svoj ritam. Morao sam da se potrudim", rekao je Đoković posle pobede nad Sepijem.

Hopman kup za Srbiju otvorila je Ivanovićeva impresivnom pobedom nad Skajavone, na 36 stepeni celzijusa. Ana je po velikoj vrućini napravila tri brejka u prvom setu, te meč dobila za 70 minuta igre.

"Ovo je stil igre koji sam uvek imala, uvek sam bila agresivan igrač. Trudim se da dominiram i rizikujem povremeno. Ne bude uvek kako treba, ali to je način na koji moram da igram i sada je dobro prošlo, donelo mi je samopouzdanje", rekla je Ivanovićeva posle meča sa Skjavone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve